Julesylte av hvitt kjøtt

Fremgangsmåte

Koking av høns:
Kok gjerne flere høns når du først er i gang. Hønsekjøtt og -kraft er fint å fryse. Del hver høne i to og ha dem i en kjele med så mye vann at det såvidt dekker. Tilsett 1 stor løk i biter, 1 gulrot i biter, 10 hele allehånde, nellik, pepperkorn, 2 laurbærblad og 1 ts salt pr liter vann. La det småkoke (trekke) i 2 timer. Frosne høns må koke i 2 1/2 time. Ta opp hønsene, avkjøl dem og sil kokekraften (hønsekraften). Rens hønsene for skinn og ben. Sorter lyst og mørkt kjøtt i så hele biter som mulig. Legg et oppvridd håndkle i en bolle. Legg først litt hønseskinn strukket ut i bunnen (blir øverst på sylten). Deretter legges lyst og mørkt hønsekjøtt lagvis. Dryss krydderblandingen mellom hvert lag. Avslutt med litt hønseskinn. Trekk sammen håndkleet på toppen, og bind stramt til med hyssing. Surr hyssing i et pent mønster rundt hele sylten. Kok opp hønsekraften og la sylten trekke i ca 20 minutter. Ta den opp og legg den i press mellom to tallerkener/ fjeler. Legg noe tungt oppå. La det ligge i press i kjøleskapet minst ett døgn. Oppbevares kaldt. Sylten kan fryses.
 
 

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her