Her er oppskriften til en meget saftig og god kake
Bunnen:
3 store egg
2,5 dl matolje
350 gram sukker
2 ts vaniljesukker
2 ts kanel
1/2 ts muskat
1/2 ss natron
1/2 ss bakepulver
325 gram hvetemel
100 gram mørk kokesjokolade, finhakket
400 gram gulrot, revet
1 1/2 eple, revet
Ostekrem (obs, bør halveres er alt for mye:
200 gram romtemperert smør
500 gram melis
400 gram romtemperert kremost, naturell
3 ss vaniljesukker
Fremgangsmåte:
Sett ovnen på 180 grader. Pisk sammen egg, sukker og olje til massen blir lys. Sikt i hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene og bland røren forsiktig sammen. Rør i hakket kokesjokolade. Riv gulrøttene (jeg pleier å rive ca halvparten på den fineste delen av råkostjernet, og den andre halvparten på den groveste delen). Skrell eplene og riv de også. Vend inn gulrøtter og epler i deigen.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledt langpanne. I oppskriften anbefales en form på ca 20x30 cm. Jeg brukte en form som måler 22x32 cm, og det fungerte veldig bra. Stek kaken på rist midt i ovnen på ca 180 grader i ca 60 minutter. Sjekk med kakenål! Min kake var perfekt etter 50 minutter, så her lønner det seg å følge med mot slutten. Avkjøl kaken i formen. Hvelv den ut og fjern bakepapiret. Sett kaken på et egnet fat.
Rør sammen romtemperert smør og melis til ostekremen. Pisk deretter inn romtemperert kremost og vaniljesukker. Bre ostekremen over den avkjølte kaken, og kaken er klar til servering! Jeg halverte mengden ostekrem, og synes det var mer enn nok. Men faller du for fristelsen til å lage hele porsjonen så har jeg full forståelse for det, for ostekremen er KJEMPEGOD!
Gulrotkaken kan fryses.
Fere oppskrifter på gulrotkaker
Her finner du mange hundre oppskrifter på desserter og kaker
Her får du svært så praktiske kokketips