Kentucky Hot Brown Sandwich
Apéritif

Kentucky Hot Brown Sandwich

Den perfekte dagen-derpå-middag som også kan serveres som brunch eller lunsj og er en fin måte å bruke opp rester på.

Fremgangsmåte

Ostesaus:
Smelt smør i en kjele. Rør inn hvetemel og la koke inn et par minutter under konstant omrøring. Tilsett kraft og melk litt etter litt. Smak til med salt og pepper og la småkoke i minst 5 minutter mens du rører. Sausen skal bli tykk. Ha i ost og rør til jevn og til osten har smeltet.

Sandwich:
Fordel brødskivene på et stekebrett. Legg kyllingkjøtt oppå. Dryss paprika over. Hell ostesausen over og topp med tomatskiver og baconskiver.

Tips:
I originalen er det kalkunkjøtt. Du kan godt bruke pecorino i stedet for parmesan  det gir enda mer smak. Og hvis du vil ha den hot-hot, bruk sterkt paprikapulver eller en type hot sauce.

Sett inn i ovnen ved 200 grader i 10 minutter eller til baconskivene er sprø og ostesausen begynner å ta farge.

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Tips:
Du kan godt steke bacon- og brødskivene på forhånd som gutta i denne filmen.  

Dryss over persille og server.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken
Dagens rett

Lag et lite festmåltid med hyse som er stjernen i fiskedisken

Hyse, eller kolje som den også kalles, er etter manges mening den aller beste fisken i torskefamilien. Svært anvendelig og en god partner til lett fruktige hvitviner. Særlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus
Dagens rett

I juli marinerer og griller vi uansett vær - prøv denne med hjemmelaget paprikasaus

Planleggingen starter dagen før, men når kjøttet er vel marinert og paprikasausen ferdiglaget, er middagen rett rundt hjørnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med agurk

Agurk kan brukes på en rekke måter - her finner du oppskriftene

Norskdyrket agurk finnes i en hver grønnsaksdisk og er en nødvendig ingrediens i mange oppskrifter, alt fra salater til drinker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter
Guide
Oppskrifter jordbær 

Endelig er jordbærene her og de kan nytes på utallige måter

Jordbær får vi ikke nok av nå mens sesongen er på topp. Prøv en av disse oppskriftene med sommerens sunneste i hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden
Dagens rett

Lag en digg toast med krabbesalat, aspargesbønner med hvitløk og safransaus på siden

Ferdigrenset krabbe er den beste fast-food som finnes. Perfekt til fredagskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld
Ukens drink

Miks en sørlandsk latino-drink i kveld

Denne helgen oppfordres du til å ta en liten latino. Eller kanskje en stor, for denne drinken blir garantert ikke stående igjen på bordet - halvdrukket. Frisk kombinasjon av vodka og tequila gjør den til en potensiell sommerfavoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her