Khachapuri georgisk ostebrød
Aperitif

Khachapuri georgisk ostebrød

Dette bakverket regnes som Georgias nasjonalrett og serveres gjerne til frokost med en kopp te.

Fremgangsmåte

  1. Deig:
    Bland halvparten av melet med gjær, sukker og salt. Varm opp melk  en tykkbunnet kjele. Avkjøl litt før du heller den over melblandingen og rører kraftig (miksmaster) til jevn og smidig deig. Arbeid inn resten av melet litt etter litt til deigen er elastisk og myk. Tilsett mer mel hvis deigen er klissete.
  2. Dekk over bollen og sett til heving i en time. Slå deigen ned, og la heve på nytt i 30-45 minutter.
  3. Fyll:
    Riv osten og bland med det ene egget.
  4. Tips:
    Her kan du bruke mange forskjellige ostetyper, både myke, tørre og harde, så en fin måte å bli kvitt osterester.
  5. Kna deigen ut på et bakebrett og del den i to.
  6. Kjevle til et rektangel, ca 1 cm tykk. Fordel en firedel av fyllet i to parallelle striper. Rull fra hver side og la det være et rom i midten. Snurr endene slik at du får en kanolignende sak. Ha den andre firedelen av fyllet i midten.
  7. Knekk eggene og ta vare på eggeplommene. Pensle deigen med eggehviten. La etterheve 10-15 minutter på et bakebrett med bakepapir.
  8. Gjenta med den andre halvdelen.
  9. Sett ovnen på 200 grader.
  10. Stek i 15 minutter.
  11. Legg eggeplommene oppi og stek videre i 3-4 minutter.

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her