Kjell Bjørns fiskekaker
Elizabeth Marie Knudsen epost : elbeth@online.no

Kjell Bjørns fiskekaker

Slik lager du deilige fiskekaker. Ingen heksekunst. Bare litt tålmodighet. Det har du.

Fremgangsmåte

Det er meget viktig å være helt nøye.

Begynn å male fisken med løken, og ta potetene til slutt så kverna renses. Begynn å spe sakte. Det skal ta minst 15 min før all væsken er ispedd, og det skal være god fart på miksmasteren.

Unngå varmgang i deigen. Stopp heller maskinen innimellom speingen.

La melken sildre mens maskinen går, ca 1 dl ad gangen. Krydre. Det er viktig å få i saltet tidlig pga væskebinding i deigen.

La maskinen gå noen minutter, så litt melk igjen. Dryss i buljong og muskat, så litt melk igjen. La deigen blandes godt i noen minutter før neste speing. Viktig for godt resultat.

 Dryss så i pepper og potetmel (hvis du ikke har blandet potetmelet i melka). Potetmelet drysses da i samtidig som melka spes i.

La deigen gå 2-3 minutter igjen, litt melk, la deigen gå 1 min, ha kraften eller gelantinet i like sakte som melka spes i.

La deigen blande seg skikkelig før du har i eggene, ett ad gangen. Bruk litt mindre fart så de ikke "skvetter" ut igjen, ha så melka. Bland alt godt, og lag ei prøvekake i god varm stekepanne med olje eller fett.

Til 2,5 kg torskefilét går det 1,5 l væske

Til 2,5 kg kolje går det 1,8 l væske

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Se våre andre oppskrifter på fiskekaker 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Elizabeth Marie Knudsen epost : elbeth@online.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her