Klassisk lammestek med silkemyk sellerirotmos

Ingredienser
0,8 potte rosmarin
3 stk hvitløk
1,5 stk lammelår
3 stk sellerirøtter
300 g smør
1,5 kg potet
olje
6 dl rødvin
3 ts sukker
1,5 ts maisenna

Fremgangsmåte

0,8 potte rosmarin
3 stk hvitløk
1,5 stk lammelår
3 stk sellerirøtter
300 g smør
1,5 kg potet
olje
6 dl rødvin
3 ts sukker
1,5 ts maisenna
FREMGANGSMÅTE:
Lag små lommer i lammelåret. Skjær hvitløken i skiver. Dytt skivene inn i låret. Gjør det samme med rosmarinen. Sett i steketermometer i midten av låret. Sett låret på ovnen på 180 grader i en langpanne. Ta ut kjøttet når det er 65 grader. Når du tar det ut, vil det kanskje gå opp mot 70 grader. Vent til kjøttet har blitt ca 60 før du skjærer det opp igjen.

Rens selleriroten, skjær den i biter og kok dem møre i saltet vann sammen med én potet. Sil av vannet og mos det med en stavmikser og 150 gram smør. Smak til med salt og pepper.

Skjær potetene i skiver. Ha i en ildfastform. Del én hvitløken i to, ta ut feddene og legg i formen. Legg i litt rosmarin også. Hell på olje, ca 1 dl. Ha på salt og pepper. Sett i ovnen sammen med lammelåret. Det er ferdig omtrent samtidig, men sjekk innimellom.

Rødvinsaus: Kok rødvinen med sukker til det er halvparten igjen. Rør ut maisennaen i noen spiseskjeer vann. Ha i sausen og rør rundt. Ha i kraften fra lammesteken. Pisk inn 50 gram smør og smak til med salt og pepper.

Skjær opp kjøttet og server med poteter, sellerimos og rødvinssaus.

Sendt inn av Jannicke Knudsen

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her