Kneippbrød

Ingredienser
7 dl vann
3 ss rapsolje
50 g fersk gjær
2 ts salt
2 ts sukker
500 g sammalt hvete grov
500 g sammalt hvete fin

Fremgangsmåte

Varm melken eller vannet til det er fingervarmt, 37 °C.

Bland oljen i den varme væsken.

Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut i den lunkne væsken.

Bland først det grove sammalte melet i væsken sammen med saltet og sukkeret, og elt så inn det finmalte melet.

Elt deigen til den blir smidig og god.

Dekk bakebollen med plast og la deigen heve på et lunt sted i 30–40 minutter.



Ta deigen ut på lett melet bakebord. Del den i like store emner og elt hvert emne godt. Form emnene til avlange brød.

Legg dem i smurte 1 ½-litersformer. Dekk formene med plast smurt med litt olje.

La brødene etterheve i ca. 30 minutter, eller til deigen begynner å komme opp over kanten av formen.



Stek brødene på nederste rille i ovnen ved 200 °C i 50–60 minutter.

Dusj brødene med kaldt vann ca. 5 minutter før de er ferdigstekt. La dem stå i ovnen til skorpen er tørr.

Avkjøles på rist

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom
Ukens drink

Miks en nesten-klassiker, for her er Collins uten Tom

Noen ting går aldri av mote - Collins er kanskje en av de mest forfriskende klassikerne som finnes. Og denne er den aller mest forfriskende du kan lage.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri
+

** i København: Koan er et koreansk mattempel med dansk vri

To stjerner i en sveip og det 10 uker etter åpning, er noe som er de færreste forunt, men så er da også Kristian Baumanns Koan en restaurant ulik alle andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv
Dagens rett

Gi grillburgeren et litt annet selskap i burgerbrødet som du baker selv

Grillburgeren er manges favoritt på grillfesten. Med denne oppskriften får den et litt uvant følge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl
+

Slik skal sool bli like selvfølgelig som sake eller øl

Sool er koreansk risvin og altså ikke sake. Emilie Yung som står bak Yununga Brewery i København bruker de beste koreanske tradisjonene når hun brygger sin sool, og er nå klar for å eksperimentere mer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her