Finske risker
Foto: Lisa Westgaard

Finske risker

Fremgangsmåte

Stekes ved 250 °C i ca. 6 minutter.

Smuldre gjæren i bakebollen. Smelt smøret i en kjele på ovnen, ha i melken og la det bli lunkent. Ha i salt, sammalt hvetemel og så mye hvetemel at deigen blir passe smidig og ikke for fast, men slipper bollen.

La deigen heve under plast på lunt sted ca. 30 minutter.

Ha deigen på bakebordet og del den i 8 like store deler. Form dem til runde emner. Kjevle dem til glatte kaker, ca. 20 cm i diameter. Lag mønster i kakene, bruk gjerne en kniv og lag ruter. Legg kakene på bakepapir og stek dem. La dem avkjøles under bakeklede slik at de holder seg myke.

Selv om de ikke har slik tradisjon i Finland som oss nordmenn, smaker disse brødene/kakene kjempegodt med brunost på.

Sendt inn av TINE Kjøkken

Forsiden akkurat nå
Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen – eller som julegave i siste liten - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Juleskinke hører med på en ekte julemeny
Dagens rett
Juleskinke med sennepsaus og ovnsbakte rotgrønnsaker

Juleskinke hører med på en ekte julemeny

Enten du planlegger et julekoldtbord eller en meny med flere retter, er denne oppskriften på juleskinke verd å prøve ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her