Vørterbrød - Vørterkake
Brodogkorn.no

Vørterbrød - Vørterkake

Fremgangsmåte

Rør gjæren ut i romtemperert vørterøl. Tilsett salt og siktet hvetemel til en løs fordeig. La fordeigen heve i ca 30 minutter. Rør sirupen ut i varm melk. Avkjøl til ca 37 °C. Tilsett sirup/melkeblandingen og resten av ingrediensene bortsett fra rosinene i samme bolle som fordeigen.
Elt deigen til den er fast og smidig. La deigen få heve til dobbelt størrelse. Elt deigen en gang til og tilsett rosiner. Del deigen i to eller tre, og form til avlange eller runde vørterbrød. Tilsett om nødvendig litt mer mel slik at de holder formen og ikke siger utover. Legg vørterbrødene på plate kledd med bakepapir og etterhev i 30 minutter. 

Pensle med lunkent vann før vørterbrødene settes i ovn og stekes på ca 180 °C i 45 – 50 min. Pass stekingen godt slik at brødene ikke blir for mørke. Reguler eventuelt temperaturen noe ned mot slutten av steketiden eller dekk brødene med et matpapir. 

Tips:
For å få en blank overflate: Kok opp 1 dl vann tilsatt 1 ts potetmel. Pensle overflaten på vørterbrødene idet de skal ut av ovnen. La dem gjerne få stå litt med åpen dør slik at skorpen tørker igjen. Avkjøl på rist.

 

 

 

Sendt inn av Brodogkorn.no

Forsiden akkurat nå
To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Soløye er trolig verdens raskeste middag
Dagens rett

Soløye er trolig verdens raskeste middag

Ikke bare er dette raskt å lage, men også knakende godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her