Kokke-Lises grove scones med hasselnøtter og rosiner*

Ingredienser
5 dl hvetemel
3 dl sammalt hvete, grov eller
grovbakst
100 g smør, romtemperert
1 dl sukker
1 1/2 ss bakepulver
2 dl matyoghurt eller kesam
2 dl melk
100 g hasselnøtter
150 g rosiner og tørkede aprikoser
revet skall av 1/2 appelsin og/eller sitron

Fremgangsmåte

Grovhakk hasselnøttene og rist dem i en tørr panne over middels varme. De skal bli lett gyllene. Avkjøl. ( Nøttene må ikke ristes men de får en bedre smak hvis du gjør det.) Kutt aprikosene i små biter. Smuldre smøret sammen med hvetemel og sukker.Bland raskt inn de andre ingrediensene ( spar litt nøtter til pynt) til en jevn deig. Deigen må ikke arbeides for mye. Del deigen i to og form hvert emne til en rund leiv, ca. 3 cm. tykk på et smurt stekebrett el.l. Skjær hver leiv i fire trekanter med en kniv dyppet i mel. Pensle med vann eller melk og dryss over resten av nøttene. Stek sconesen ved 220 grader i 15 minutter. Avkjøl på rist.

Tips:
Litt revet limeskall kan også brukes i deigen. 2 dl matyoghurt kan erstattes med melk. Hasselnøtter kan byttes ut med valnøtter, pecan eller pistasj. Og rosiner og aprikoser med annen tørket frukt. Eller dropp tørket frukt og tilsett 1 revet eple og 75 g hakket mørk sjokolade. Tilsett gjerne solsikke- eller gresskarkjerner om du ønsker det.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her