Kokke-Lises høstferie-turbrød*

Ingredienser
5 dl lunkent vann
1 pk fersk gjær
1 dl olivenolje
2 ts salt
ca 16 dl hvetemel
egg eller olivenolje til pensling

Fyll:
2 gule paprika
2 røde paprika
1 rødløk
2 hvitløkfedd
4 tomater
50-100 g pepperoni, salami eller annen god pølse
2 runde ferske mozarella
en håndfull frisk basilikum
4 ss olivenolje
salt og pepper

Fremgangsmåte

Smuldre gjæren i en bakebolle, tilsett vannet og rør til gjæren er oppløst.
Ha i mel, salt og olivenolje. Elt deigen til den blir smidig og slipper bollen.
Dekk til bollen og la den heve et lunt sted til deigen blir dobbelt så stor.

Rens paprika for hvite hinner og kjerne. Del paprikaene i små biter eller strimler.
Skrell løken og hvitløken, skjær løken i skiver og finhakk hvitløken.
Flå tomatene, del dem i fire og fjern kjernen. Kutt tomatkjøttet i mindre biter.
Varm olivenoljen i en stor stekepanne. Ha i paprika, løk og hvitløk.
Bland fargerike sunne grønsaker og fres de i gryte.

La det frese til grønnsakene blir helt myke og har fått litt farge.
Rør inn tomater og pepperoni og smak til med salt og pepper.
Avkjøl blandingen og tilsett grovhakket basilikum.

Kna deigen godt sammen og kjevl den ut til et rektangel.
Fordel fyllet og mozarella revet i små biter utover deigen.
Rull den sammen som en rullekake og skjær opp rullen i tykke skiver.
Nam nam!Nystekte høstferie-turbrød....

Legg skivene nesten inntil hverandre på et stekebrett, i en langpanne eller i en stor kakeform.
Etterhev brødene under klede i ca. 20 minutter. Pensle dem med sammenvispet egg eller olivenolje.
Stek ved 210 grader i 35 minutter.

Ønsker du grovere brød kan du bytte ut deler av hvetemelet med grovbakst eller rugmel.
De kan også drysses med revet ost før steking.

Sendt inn av Marte Kvello

Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Smak høstens beste viner og finn din favoritt!

Den 08. september kan du få servert 9 deilige viner i glasset og strålende stemning, ledet av entusiastiske Kristine Sandsleth. Dette vil du ikke gå glipp av!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her