Kokoseplekake
Foto: Peter Kam

Kokoseplekake

Gi eplekaken et ekstra smakstilskudd. Det gjør du ved å bruke kokos. Garantert en kake du vil bake mange flere ganger.

Fremgangsmåte

  1. Skrell eplene, del dem i to og ta ut kjernene.
  2. Legg eplehalvdelene i en smurt form med den runde siden opp.
  3. Pisk eggedosis av egg, sukker og vaniljesukker.
  4. Bland i mel og kokos, og vend det inn i deigen sammen med margarinen.
  5. Hell deigen over eplene.
  6. Stek kaken på midterste rille i ovnen ved 175 °C i ca. 25 minutter.
  7. Sikt over litt melis ved servering.

Serveres lunken med litt vaniljesaus, vaniljeiskrem eller vispet krem smaksatt med vaniljesukker.

Lettversjonen er med kesam. 

Har du lyst til å bake en annen kake med epler så finner du veldig mange forslag her

Se alt det andre du kan lage med kokos 

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Dansukker.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Top500bars: Himkok er fortsatt på alles lepper

Med Himkoks 6. plass på Top500bars-listen og Svanen som har hoppet fram til 88. plass, er Norge fortsatt veldig godt representert i verdens barelite.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her