Kokosmakroner med sjokoladetrekk
Foto: mtreasure

Kokosmakroner med sjokoladetrekk

I denne oppskriften brukes varme for å lage en mer stabil og seig marengs. Perfekt for litt større kokosmakroner.

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  2. Ha eggehvitene i en kasserolle og pisk dem lett til de begynner å skumme litt.
  3. Ha i sukkeret og kokosmassen.
  4. Sett kasserollen på middels varme og rør godt i bunnen hele tiden.
  5. La massen varmes opp til den tykner.
  6. Den skal ikke koke, så ta kasserollen av varmen når massen er så varm at du akkurat ikke greier å stikke fingeren nedi.
  7. Bruk to spiseskjeer, eller en isskje, til å fordele makronene som topper/kuler på stekebrettet.
  8. Glatt eventuelt ut massen med fingrene før du setter brettet i stekeovnen og steker dem lett gylne i 12 minutter.
  9. Sett dem forsiktig over på en bakerist til avkjøling.
  10. Sjokoladetrekk: Smelt mørk sjokolade og fløte i en tykkbunnet kjele. Rør jevnt, ta av varmen og la avkjøle litt. 
  11. Dypp bunnen av makronene i sjokoladen og sett dem på et bakepapir for å tørke.

Tips: Du kan også bruke kakeformer av papir for å sikre at de ikke faller fra hverandre når du skal flytte dem fra stekebrettet for avkjøling. 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle
+
Godbiter i pollisten

Disse 2023-californierne vil overbevise deg en gang for alle

Fra denne californiske vinprodusenten kommer det svært pålitelige viner og det til pene priser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne
+
Ukens vin

Tenk om alle rimelige bordeauxer hadde vært så god som denne

For denne spanske vinen som kun koster 194 kroner, er laget av primært bordeauxdruer og er riktig så vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum
+
Godbiter i pollisten

Med denne får du en solid smak av Nord-Rhône for en liten sum

Fra samme produsent kommer også strålende utgaver fra de beste terroirene i Nord-Rhône.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallpris for viner fra Napolis bakland
+
Ukens vin

Knallpris for viner fra Napolis bakland

Både den røde og den hvite representerer veldig godt Campanias potensial – og ikke minst produsentens håndlag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri
Dagens rett

Biff i bagett med ekstra trøkk fra chimchurri

Det er altså chimichurrisausen som setter fart på smaksløkene i denne oppskriften med biff i bagett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Årets 10 beste norske vinkart er kåret - vi snakker om verdensklasse

At norske vinkart er i verdensklasse, er slått fast en gang for alle. 10 av dem stakk av med gull i Star Wine List Norway 2025 og samtlige konkurrerer i verdensfinalen i juni 2026.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her