Koriandernøtter

Ingredienser
250 g sukker
250 g sirup
125 g meierismør
2 egg
500 g hvetemel
1 ts nellik
1 ts ingefær
1/2 ts pepper
revet skall og saften av 1/2 sitron
2 ss korianderpulver
1 ts hornsalt

Stekes ved 175*C i ca i 10 min.

Fremgangsmåte

Smelt sukker, sirup og smør over svak varme. Avkjøl blandingen noe før eggene røres inn. Bland inn resten av ingrediensene.
Sett deigen kjølig - gjerne natten over.
Rull deigen til pølser og skjær dem i biter som trilles til kuler og settes på smurt stekeovnsplate eller bakepapir. Beregn god avstand da kakene flyter utover. Stek kakene.



Laget 1/2 porsjon 2003



Kilde:Duften av jul, Tine kjøkken.

Sendt inn av Sissel Bakken Ansok

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik kan også en burger serveres
Dagens rett

Slik kan også en burger serveres

En skikkelig saftig burger med frisk paprikasalsa er dagens lille fristelse.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+
Tester

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her