Kylling med ovnsbakt søtpotet
Foto: matprat.no

Kylling med ovnsbakt søtpotet

En pose bearnaisesaus kan være en god basis for saus til kylling. Bland pulveret med vann, crème fraîche, eple og chili. Server med brokkoli og ovsbakt søtpotet.

Fremgangsmåte

  1. Skrell søtpotetene og del i båter på langs. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett.
  2. Drypp over litt olje og kvernet pepper. 
  3. Stek i ovn ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er møre.
  4. Dryss over litt grovt salt før servering. 
  5. Krydre kyllingfiletene, stek dem 3-4 minutter på hver side og la dem hvile like lenge. 
  6. Ha béarnaisesauspulver, vann og crème fraîche i en kjele og kok opp.
  7. Tilsett eple, chili og estragon. Smak til med salt og pepper. 
  8. Server kyllingfiletene med saus, søtpoteter og for eksempel lettkokt brokkoli.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her