Kylling- og peppersuppe

Fremgangsmåte

Kok hønen/kyllingene i en stor kasserolle sammen med tørket, rød chili i vann til det dekker hønen - kokes ca 1 time for å få den mør og saftig. Tilsett mer vann om nødvendig. Ta hønen opp og avkjøl - sil kraften.
Plukk kjøttet av hønen og stek kjøttdeigen. Kok risen i kraften tilsatt 2 ss olivenolje og 1 ts salt. Ha i løk delt i båter og skivet gulrot mot slutten av koketiden til risen slik at du får tyggemotstand. Ha i kylling og kjøttdeig, tilsett tomatpuré til det hele får en delikat rød farge.
 
Server gjene med sprøstekte baguetter og kaldt drikke.

Sendt inn av Britt Brox

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her