Kyllinggryte 2

Ingredienser
Tid: Ca 30 min
1 Dette trenger du til 4 porsjoner:
1 stor kylling
2 ss smør eller margarin
salt
pepper
1/2 sitron
2 gulrøtter
1-2 purrer
2 løk
3-4 dl hønsebuljong eller hvitvin
5-6 tomater
2 Slik gjør du:

Fremgangsmåte

1. Del opp kyllingen i porsjonsstykker, tørk dem godt, og brun dem i pannen. Ha på salt og pepper. Drypp med sitronsaft.

2. Legg kjøttet i gryten, lagvis med oppdelte grønnsaker. Hell over panneutkok og buljong/vin, og la gryten småputre under lokk over svak varme til kjøttet er mørt, ca 15-20 minutter.

3. Dypp tomatene i kokende vann og flå dem. Del dem i to og la dem få putre med i gryten de siste 5-10 minuttene.

4. Server sammen med pisket potetmos og en god salatbolle.

Sendt inn av Torill Berge

Forsiden akkurat nå
Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar
Dagens rett

Fyll gazpacho på en termos og du har pikniken klar

Gazpacho er genial i all sin enkelhet og anvendelighet. Prøv den som midtpunkt i et piknikmåltid på stranden eller i parken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her