KYllinggryte fra Normandie

Ingredienser
1 1/5 kg Gourmet kylling
8 Sjalottløk
3 Gulrøtter
3 Hvitløkbåter
50 g Sellerirot
1 Kvast(er) Timian, frisk
2 Laurbærblader
1 Boks(er) Fløte
5 dl Eplemost
2 ss Calvados

Fremgangsmåte

Sett steikeovnen på 170 grader.



Skrell sjalottløk,hvitløk, gulrot og sellerirot.



Del kyllingen i åtte-ti deler. Krydre med salt og pepper, og brun i olje i en god gryte.

Ha i hel sjalottløk, og stek brune i oljen.





Ha i gulrøtter i store biter, sellerirot i litt mindre biter og hele fedd hvitløk sammen med laurbærblad og fersk timian (eller rosmarin).

Fyll opp med cirka en halv liter ren eplejuice og gjerne noen spiseskjeer calvados.

La koke i en times tid.





Ta i fløte, og da kan gryta settes i stekeovnen på 170 grader og stå gjerne en times tid.

Smak til med salt og pepper.



Server rykende varm med hjemmelaget potetstappe, brød og salat.

Sendt inn av Torstein Skarra

Forsiden akkurat nå
By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik steker du andebryst perfekt
Dagens rett

Slik steker du andebryst perfekt

Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen
Ukens drink
Gin tonic med rabarbra

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen

En gin tonic skal være frisk og aromatisk, med rabarbrasirup og rabarbrastrimler får den enda mer av det gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen
+
Mat og vin i kombinasjon

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen

Kylling og risotto er en rett uten utløpsdato, og sammen med en nykommer av en vin, blir det ukas mat og vin-kombo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her