Kyllingtapas

Ingredienser
1 klype safrantråder
1 ss kokende lettsaltet vann
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts spisskummenfrø
0,5 ts fennikelfrø
1 ts søtt paprikapulver
2 fedd hvitløk, presset
2 ss grovhakket, frisk oregano
1 stk laurbærblad, finhakket
2 ts rødvinseddik
2 ts olivenolje
salt
nykvernet pepper
400 g magert kyllingkjøtt, uten skinn eller bein
olje til pensling

syltet chilipepper

Fremgangsmåte

1. Bløt safranen i kokende lettsaltet vann i 10 minutter.
2. Ha koriander-, spisskummen- og fenikkelfrø i en stekepanne. Tørrstek det i noen sekunder, mens du rister pannen fra side til side til aromaen stiger. Knus de ristede krydderne i en morter og hell dem i en stor bolle.
3. Bland paprikapulver, safran med bløtevann, presset hvitløk, oregano, laurbærblad og eddik sammen med de malte krydderne. Tilsett olje, salt og pepper og bland det hele godt. Skjær kyllingen i 2,5 cm store terninger, ha dem i krydderblaningen og bland godt. Dekk til og la det hele stå til marinering i kjøleskapet i 2 timer. Bløtlegg 2 tre- eller bambusspidd per porsjon du lager i kaldt vann i minst 30 minutter.
4. Træ kyllingbitene på spiddene og krydre med salt og pepper. Grill kyllingspiddene over direkte middels varme i 8-10 minutter; vend en gang etter halvgått tid. Server med syltet chilipepper og eventuelt et glass avkjølt sherry til.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»
Dagens rett
Kjøttkaker med brun saus kålstuing eller ertestuing

Slik lager du kjøttkaker som er bedre enn «mors»

I dag slår vi til med en skikkelig klassiker, nærmere bestemt kjøttkaker med brun saus og ertestuing eller kålstuing til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her