Kyllingtapas

Ingredienser
1 klype safrantråder
1 ss kokende lettsaltet vann
0,5 ts korianderfrø
0,5 ts spisskummenfrø
0,5 ts fennikelfrø
1 ts søtt paprikapulver
2 fedd hvitløk, presset
2 ss grovhakket, frisk oregano
1 stk laurbærblad, finhakket
2 ts rødvinseddik
2 ts olivenolje
salt
nykvernet pepper
400 g magert kyllingkjøtt, uten skinn eller bein
olje til pensling

syltet chilipepper

Fremgangsmåte

1. Bløt safranen i kokende lettsaltet vann i 10 minutter.
2. Ha koriander-, spisskummen- og fenikkelfrø i en stekepanne. Tørrstek det i noen sekunder, mens du rister pannen fra side til side til aromaen stiger. Knus de ristede krydderne i en morter og hell dem i en stor bolle.
3. Bland paprikapulver, safran med bløtevann, presset hvitløk, oregano, laurbærblad og eddik sammen med de malte krydderne. Tilsett olje, salt og pepper og bland det hele godt. Skjær kyllingen i 2,5 cm store terninger, ha dem i krydderblaningen og bland godt. Dekk til og la det hele stå til marinering i kjøleskapet i 2 timer. Bløtlegg 2 tre- eller bambusspidd per porsjon du lager i kaldt vann i minst 30 minutter.
4. Træ kyllingbitene på spiddene og krydre med salt og pepper. Grill kyllingspiddene over direkte middels varme i 8-10 minutter; vend en gang etter halvgått tid. Server med syltet chilipepper og eventuelt et glass avkjølt sherry til.

Sendt inn av Rita Simensen

Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost
Dagens rett

Pizza kan du fint steke på grillen - denne er med spekeskinke og hvitmuggost

På en pizza med spekeskinke kan du benytte norsk, italiensk eller spansk skinke. Den bør imidlertid ikke være for salt, så smak på den først.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her