Diskret Halloween-meny for voksne
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Diskret Halloween-meny for voksne

Fremgangsmåte

Bloody Mary-suppe:
Ha tomater, løk, stangselleri hvitløk og tabasco i en blender. Tilsett eddik, olje og vann og kjør til jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Krutonger lager du slik: Skjær daggammelt hvitt brød i terninger. Varm 2-3 ss olje i en steikepanne ved middels varme. Fres 1 finhakket fedd hvitløk og tilsett brødterningene. Stek gylne. Dryss over finhakket persille. Server suppen romtemperert i små suppeskåler med krutonger drysset over.
 
Kylling med både dødelig og giftig saus, gresskarterte og -pesto:
Legg estragonkvister under skinnet på kyllingbrystene. Dryss over salt og pepper og stek gylne på begge sider. Legg i en ildfast form og stek videre i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hvis du bruker små kyllingbryst uten skinn, blir steketiden vesentlig kortere.
 
Gresskarterte og gresskarfyll:
Gresskarpuré lages ved å dampe gresskar kuttet i terninger i 10 minutter. Hell av kokevannet og mos. Pisk eggene med fløten og sukkeret. Tilsett den avkjølte gresskarpuréen. Deretter krydderene. Smak til med salt og pepper.

Skjær ut butterdeig som passer til små terteformer og kle disse med deigen. Fyll med gresskarrøren. Stek ved 180 grader i 20 minutter.

Rødbetsaus:
Skrell og skjær rødbeter i små terninger. Finhakk løken og fres den i olje. Tilsett rødbetene og la dem frese med et minutt eller to. Tilsett hvitvinen og kok inn til mesteparten er fordampet. Tilsett kyllingkraft og sukker og kok til rødbetene er helt møre. Hell i en blender og kjør til jevn mos. Varm opp rødbetsausen og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
 
Gresskarpesto:
Rist gresskarkjernene i tørr steikepanne. Avkjøl. Knus hvitløken med havsalt i en morter. Tilsett urtene og knus til jevn mos. Tilsett gresskarkjernene og knus videre. Tilsett olivenolje til passe konsistens (relativt fast) og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Skummende ertesjy:
Tin ertene ved å helle dem i kokende vann. Hell av vannet. Fres løk og hvitløk i smør.
Tilsett hvitvin og kok den litt inn i et par minutter. Ha i fløten. Kok opp. Tilsett erter og kok opp. Ha umiddelbart i en blender og kjør til den er jevn. Du kan selvsagt også bruke en stavmikser. Press sausen gjennom en sikt. Varm opp igjen, tilsett smøret og skum opp med en stavmikser.
 

Anretting: Legg en gresskarterte (uten form) og et kyllingbryst på hver tallerken. Legg en klatt gresskarpesto oppå hvert kyllingbryst. Hell den grønne sjysausen rundt kyllingen og den røde tykkere sausen i den andre enden av tallerkenen.

Gresskarsorbet og -iskrem:
Sorbet:
Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Iskrem:
Pisk eggene med sukker til eggedosis. Tilsett fløte og gresskarpuré som er blandet med krydderene. Bland lett men godt. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Karamelliserte gresskarkjerner:
Smelt sukkeret i en tykkbunnet panne og rør inn gresskarkjernene. Hell raskt på et bakepapir for at blandingen skal stivne. Avkjøl og bryt opp i passe biter.
 
Bærsaus:
La bærene tine noe. Hell i blender og kjør til jevn konsistens.

Server en kule av hver istype sammen med et dryss av karamelliserte gresskarkjerner og bærsausen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene
+
Ukens vin

Super hvit og rød Rioja-kvalitet for pengene

Hvit rioja er ikke hverdagskost, men denne er om enn hverdagslig priset, så veldig vellykket takket være den reneste frukt. Det gjelder også den røde utgaven.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner
+

Alle de imponerende rødvinene til tross, kommer de spisseste albuene til å brukes for hvitviner

Og da snakker vi ikke om Bordeaux eller Australia, som dominerer poengtoppen denne gangen, men 333 flasker med Raveneau og 84 flasker med Keller.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Villa Paradiso blant verdens 50 beste pizzakjeder

Den norske pizzakjeden representert i Oslo, Bergen og Fredrikstad hevder seg blant verdens 50 beste. 20 år etter starten er den internasjonale belønningen kommet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Til denne sjømatgryta kan du fint bruke rester fra helgen
Dagens rett

Til denne sjømatgryta kan du fint bruke rester fra helgen

I denne herlige gryteretten spiller havets godbiter på lag med urter og grønnsaker. Hva du bruker, er opp til økonomi og eventuelle rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her