Diskret Halloween-meny for voksne
Foto: Studio Dreyer-Hensley

Diskret Halloween-meny for voksne

Fremgangsmåte

Bloody Mary-suppe:
Ha tomater, løk, stangselleri hvitløk og tabasco i en blender. Tilsett eddik, olje og vann og kjør til jevn konsistens. Smak til med salt og pepper. Krutonger lager du slik: Skjær daggammelt hvitt brød i terninger. Varm 2-3 ss olje i en steikepanne ved middels varme. Fres 1 finhakket fedd hvitløk og tilsett brødterningene. Stek gylne. Dryss over finhakket persille. Server suppen romtemperert i små suppeskåler med krutonger drysset over.
 
Kylling med både dødelig og giftig saus, gresskarterte og -pesto:
Legg estragonkvister under skinnet på kyllingbrystene. Dryss over salt og pepper og stek gylne på begge sider. Legg i en ildfast form og stek videre i ovnen ved 180 grader i 15-20 minutter. Hvis du bruker små kyllingbryst uten skinn, blir steketiden vesentlig kortere.
 
Gresskarterte og gresskarfyll:
Gresskarpuré lages ved å dampe gresskar kuttet i terninger i 10 minutter. Hell av kokevannet og mos. Pisk eggene med fløten og sukkeret. Tilsett den avkjølte gresskarpuréen. Deretter krydderene. Smak til med salt og pepper.

Skjær ut butterdeig som passer til små terteformer og kle disse med deigen. Fyll med gresskarrøren. Stek ved 180 grader i 20 minutter.

Rødbetsaus:
Skrell og skjær rødbeter i små terninger. Finhakk løken og fres den i olje. Tilsett rødbetene og la dem frese med et minutt eller to. Tilsett hvitvinen og kok inn til mesteparten er fordampet. Tilsett kyllingkraft og sukker og kok til rødbetene er helt møre. Hell i en blender og kjør til jevn mos. Varm opp rødbetsausen og rør inn smør. Smak til med salt og pepper.
 
Gresskarpesto:
Rist gresskarkjernene i tørr steikepanne. Avkjøl. Knus hvitløken med havsalt i en morter. Tilsett urtene og knus til jevn mos. Tilsett gresskarkjernene og knus videre. Tilsett olivenolje til passe konsistens (relativt fast) og smak til med sitronsaft, salt og pepper.
 
Skummende ertesjy:
Tin ertene ved å helle dem i kokende vann. Hell av vannet. Fres løk og hvitløk i smør.
Tilsett hvitvin og kok den litt inn i et par minutter. Ha i fløten. Kok opp. Tilsett erter og kok opp. Ha umiddelbart i en blender og kjør til den er jevn. Du kan selvsagt også bruke en stavmikser. Press sausen gjennom en sikt. Varm opp igjen, tilsett smøret og skum opp med en stavmikser.
 

Anretting: Legg en gresskarterte (uten form) og et kyllingbryst på hver tallerken. Legg en klatt gresskarpesto oppå hvert kyllingbryst. Hell den grønne sjysausen rundt kyllingen og den røde tykkere sausen i den andre enden av tallerkenen.

Gresskarsorbet og -iskrem:
Sorbet:
Ha alt i en blender og kjør til jevn masse. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Iskrem:
Pisk eggene med sukker til eggedosis. Tilsett fløte og gresskarpuré som er blandet med krydderene. Bland lett men godt. Hell i en iskremmaskin eller sett i fryseren. Rør hver time under innfrysningen for å unngå krystaller.
 
Karamelliserte gresskarkjerner:
Smelt sukkeret i en tykkbunnet panne og rør inn gresskarkjernene. Hell raskt på et bakepapir for at blandingen skal stivne. Avkjøl og bryt opp i passe biter.
 
Bærsaus:
La bærene tine noe. Hell i blender og kjør til jevn konsistens.

Server en kule av hver istype sammen med et dryss av karamelliserte gresskarkjerner og bærsausen.

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her