Laks i fløte

Ingredienser
Kalles laks i purresaus Vurder denne oppskriften!


Antall porsjoner: 4 - 6

Ingredienser:
1 kg laks (fri for ben)
1 purreløk
1 liten løk (kan sløyfes om ønskelig)
2-3 dl. fløte
2 ts. lys buljong
Stekesmør
Havsalt, malt pepper (5 sorter), sitronpepper og hvitløkspepper

Fremgangsmåte

Laksesiden skjæres i passe store serveringsstykker eller deles i 2 store stykker.
Krydre laksen godt.
Skjær opp purreløk og løk.
Ha stekesmør på varm panne og rør inn buljongen.
Laksen legges i pannen med kryddersiden ned og stekes på sterk varme i en stor panne.
Snu laksestykkene etter noen minutter, skru ned varmen og ha på fløte.
Ha i finhakket purreløk og løk.
La det hele surre på svak varme til sausen tykner.
Serveres med ris eller kokte poteter og salat.

Sendt inn av Arnfinn Opsahl

Forsiden akkurat nå
Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø
+
Tester

Ikke uventet er det de drøyt 1500 flaskene med Cantillon som skaper kø

Cantillon er for mange det ypperste av belgisk surøl, som rives ut av hyllene når de først kommer dit.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Verdens beste bartender er Felice Capasso fra Nedre Løkka Cocktailbar

Han tok en sensasjonell seier i det som regnes som den aller mest prestisjefulle bartenderkonkurransen av alle, World Class Global Finals.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere
+
Godbiter i pollisten

Nytt stjerneskudd: Kul dame lager kule burgundere

At Jessica Litaud er inspirert av Jean-François Ganevat og Jean-Marie Guffens, er med på å skille hennes viner fra andre i Burgund.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol
+
Ukens vin

Rimelig rødvinskos i høstferien? Denne finnes på alle pol

Det vil si de aller minste må du se bort fra. Men de andre kan by på dette knallkjøpet av en bordeaux som på toppen av det hele er økologisk framstilt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sjeldent møte med norsk vinmaker
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Sjeldent møte med norsk vinmaker

Den 05. november får du servert spennende historier og 7 viner fra den norske vinimportøren og vinmakeren som har fått høyest mulig utmerkelse i Italia.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

8 norske kokker i verdenstoppen – Anika Madsen er en av dem

Av verdens 783 aller beste kokker er det i alt 8 fra Norge, ifølge Best Chef Awards 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her