Laks i fløte

Ingredienser
Kalles laks i purresaus Vurder denne oppskriften!


Antall porsjoner: 4 - 6

Ingredienser:
1 kg laks (fri for ben)
1 purreløk
1 liten løk (kan sløyfes om ønskelig)
2-3 dl. fløte
2 ts. lys buljong
Stekesmør
Havsalt, malt pepper (5 sorter), sitronpepper og hvitløkspepper

Fremgangsmåte

Laksesiden skjæres i passe store serveringsstykker eller deles i 2 store stykker.
Krydre laksen godt.
Skjær opp purreløk og løk.
Ha stekesmør på varm panne og rør inn buljongen.
Laksen legges i pannen med kryddersiden ned og stekes på sterk varme i en stor panne.
Snu laksestykkene etter noen minutter, skru ned varmen og ha på fløte.
Ha i finhakket purreløk og løk.
La det hele surre på svak varme til sausen tykner.
Serveres med ris eller kokte poteter og salat.

Sendt inn av Arnfinn Opsahl

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her