Kutt laksen i fire jevnstore stykker.
Dryss dem med salt og la dem ligge i ca. 5 minutter. Skyll saltet av og tørk fisken.
Varm stekeovnen til 170 grader.
Bland mandler, nøtter, sesamfrø, koriander og pepper og fordel det på laksestykkene. Drypp olje over og legg laksestykkene på bakepapir på stekebrett.
Stek laksen midt i ovnen til den er så vidt gjennomstekt, ca. 8 minutter.
Stek sopp og løk i smør og olje i ca. 5 minutter. Tilsett eddik og vann og la vinaigretten småsurre til løken er myk.
Smak til med salt og pepper, rør inn persille.
Anrett laksestykkene på varme tallerkener med vinaigretten rundt.
Her finner du de beste lakseoppskriftene
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev