Lam i dill
Foto: matprat.no

Lam i dill

Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.

Fremgangsmåte

Kok opp vannet og legg i kjøttet. La koke opp på nytt og skum godt av. Ha i salt, sett på et lokk og la kjøttet trekke på kokepunktet 45 minutter. Rør forsiktig rundt av og til.
 
Skjær grønnsakene i skiver og la dem koke med kjøttet de siste 10 minuttene under lokk. Pass på å røre forsiktig rundt av og til. Sil kraften fra grønnsaker og kjøtt over i en kjele.

Sausen:
Tilsett meljevning i kraften og rør. Ha i sitronsaft og sukker. La sausen tykne. Ha i dill mot slutten. Smak til med salt, pepper og evt. mer sitronsaft.
 
Serveres med nykokte poteter.
 
Lammekjøtt har sterke tradisjoner og er kulturelt utbredt over hele verden. Lam har en særegen smak og mange har dette kjøttet som sin favoritt. Dill smaker nydelig til lam.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med dette på helgemenyen er det garantert suksess
Dagens rett

Med dette på helgemenyen er det garantert suksess

Vi varter opp med et skikkelig festmåltid denne helgen som blir ekstra smakfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den
Dagens rett

Får du tak i en liten kveite, skal du gjøre dette med den

Ovnsbakt pepperkveite er intet mindre enn et luksusmåltid, men som er uhyre enkelt å lykkes med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik får blåskjellene Lucia-skrud
Dagens rett
Blåskjell i safransaus

Slik får blåskjellene Lucia-skrud

Det er lov å kose seg litt ekstra når det er Lucia-dag, og du vil bli overrasket over hvor godt blåskjell og safran hører sammen,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet
Ukens drink

Dropp gin tonic - prøv denne cocktailen med safran i stedet

Gin er mer populært enn noensinne. Her får den ekstra smak av safran, og blandet med andre smaksforsterkere blir dette en drink du husker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her