Lammeskiver med gresk salat

Ingredienser
ca. 800 g skiver av lammestek
olje
timian
rosmarin
salt og pepper
 
Gresk salat:
5 tomater
1/2 slangeagurk
ca. 200 g Feta-ost (eller Snøfrisk i klatter)
12 sorte oliven
hakket persille
1 ts oregano
2 ss vineddik
salt og pepper
5-6 ss olivenolje

Fremgangsmåte

Rens grønnsakene til salaten og skjær dem i skiver/biter. Blandes sammen i en bolle. Skjær osten i biter og fordel dem over salaten sammen med oliven. Bland sammen eddik, olje og krydder. Hell dressingen over salaten og la den trekke en god stund i kjøleskapet før servering. Pensle lammeskivene med god grillolje og krydre dem. Grilles i alle fall 10 minutter på hver side. Snu kjøttet ofte.
 
Server lammeskivene hele - eller oppskåret, med salaten og hvitløksbrød. Til det skjæres brødet i skiver nesten gjennom. Bland sammen smør, hvitløk og persille og fordel det mellom skivene. Pakk brødet inn i folie og legg det på grillen et kvarters tid.
 

Sendt inn av Fredrik Tunge

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her