Landbrød i leirgryte

Ingredienser
5 dl vann
1/2 dl olje
1/2 pk gjær
2 ts salt
4 dl sammalt hvete, fin
ca. 7 dl hvetemel

Fremgangsmåte

Legg leirgryten (1,5 liter) i blør i kaldt vann. Ha vann og olje i en kjele, og varm det til det blir fingervarmt. Rør gjæren ut i væsken, eller bland det direkte i melet hvis du bruker tørrgjær. Tilsett salt og sammalt hvete. Elt inn hvetemel til passe fast deig. Dekk til med plast, og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 45 minutter.

Ha deigen på bakebordet. Elt den godt, og form den til et avlangt brød som passer i gryten. Smør gryte og lokk med olje. Legg i brødet. Prikk det med gaffel. Legg lokk på gryten. Sett leirgryten på nederste rille i kald stekeovn. Sett ovnen på 200 grader, og stek brødet i minst 1 1/2 time. Hvelv brødet på rist og avkjøl det.

Sendt inn av Lena P. Aubell

Forsiden akkurat nå
By på grillet makrell med eksotisk følge
Dagens rett
Grillet makrell med ertehummus

By på grillet makrell med eksotisk følge

Vårmakrellen smaker himmelsk når det serveres rett fra grillen med dette tilbehøret. Da får den oppmerksomheten den fortjener.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik steker du andebryst perfekt
Dagens rett

Slik steker du andebryst perfekt

Vi serverer en skikkelig delikatesse denne helgen når andebryst står på menyen. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen
Ukens drink
Gin tonic med rabarbra

Gi gin tonicen et ekstra løft med rabarbra fra hagen

En gin tonic skal være frisk og aromatisk, med rabarbrasirup og rabarbrastrimler får den enda mer av det gode.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen
+
Mat og vin i kombinasjon

Bedre blir ikke matchen enn med denne Jura-chardonnayen

Kylling og risotto er en rett uten utløpsdato, og sammen med en nykommer av en vin, blir det ukas mat og vin-kombo.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her