Lett paideig

Ingredienser
75 g smør
3 dl hvetemel (180 g)
50 g Sans Kesam mager

Fremgangsmåte

Hakk sammen smør og mel i en kjøkkenmaskin til en smuldrete deig. Tilsett Kesam og jobb det sammen til en deig. Trykk ut deigen i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel. La den hvile i kjøleskapet i ca. 30 min.
Forstek paibunnen midt i ovnen i ca. 10 min ved 200 grader. Legg i fyllet og stek paien ferdig.

Sendt inn av Jane Groseth

Forsiden akkurat nå
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her