Liam Neesons Glens of Antrim Irish Stew
Foto: Astrid Hals

Liam Neesons Glens of Antrim Irish Stew

Fremgangsmåte

Smelt smøret i en stor stekepanne med høye kanter og brun kjøttet på alle sider. Stek kjøttet i porsjoner og overfør til et stort fat.
 
Tilsett løk og gulrøtter i stekepannen og stek til de begynner å mykne.
 
Ha kjøttet tilbake i pannen, tilsett kraften og eventuelt 1 ss hvetemel for å jevne sausen, tomatpuré og sukker.
 
Kok opp og skru ned varmen slik at gryten småkoker. Tilsett poteter, øl eller vin og bouquet garni.

La gryten småkoke i 1-1½ time, eller til kjøttet er kokt. Men ikke lenger for da moser grønnsakene seg for mye og det blir lapskaus.
 
I løpet av koketiden tilsettes tabasco, og smak til med salt og pepper til slutt. Server med godt brød og gjerne en grønn salat.

Mange andre deilige retter med lam

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Hentet fra den utradisjonelle kjendiskokeboken Recipes for Life, utgitt av Weisfeld Foundation ved ekteparet Gerald og Vera Weisfeld som bruker alle inntektene uavkortet til veldedig arbeid av typen hjelp til selvhjelp

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pai gir sikker middagsseier
Dagens rett
Skinke- og løkpai

Pai gir sikker middagsseier

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper
+

Den ultimate date: Mykstekt sopp på sprø toast og Lombardias fineste dråper

Dette er en kombinasjon som treffer alle smaksløkene – både dine og partnerens.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her