Limekrem på mandelbunn med bringebær
Foto: Eva Brænd

Limekrem på mandelbunn med bringebær

Ingredienser
Mandelbunn:
90 g mandler
30 g hvetemel
100 g melis
150 g eggehvite (5 stk)
50 g sukker
Litt rød konditorfarge.
Limekrem:
3 gelatinplater
½ dl limejuice
250 g mascarpone
150 g sukker
½ dl appelsinjuice
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

Mandelbunn:
1 bakeplate, 30 x 25 cm. Forvarm stekeovnen til 180 °C. Kjør mandler og hvetemel til fint mel i en matprosessor. Bland mandelmelet med melis.

Pisk eggehvite og sukker til stiv marengs. Vend mandelblandingen i marengsen med en slikkepott. Tilsett litt konditorfarge.

Kle en stekeplate med bakepapir og stryk røren utover i et ca. 1 cm tykt lag. Stek bunnen midt i ovnen i ca. 20 minutter. Prøv å løfte opp et hjørne av bunnen. Slipper den bakepapiret, er bunnen ferdig.

Limekrem:
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i minimum 5 minutter.
Kjør mascarpone, sukker og limejuice til en glatt masse i en matprosessor.
Varm appelsinjuicen til kokepunktet og ta den av platen.
Kryst vannet ut av den oppbløtte gelatinen og la den smelte i den varme appelsinjuicen.
Tilsett appelsinjuicen i ostemassen og rør den godt inn. Dette kan gjøres i matprosessoren.
Pisk fløten til krem og vend kremen inn i ostemassen med en slikkepott.
Fyll i små porsjonformer, gjerne savarinformer, og sett i fryseren, eller ha massen i en sprøytepose og sett i kjøleskap.

Stikk ut små rundinger av bunnen. Ta den fryste kremen ut av formene og sett til tining på bunnen, eller sprøyt litt krem på bunnen. Pynt med friske bringebær.

Sendt inn av Sverre Sætre

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker
Dagens rett

Slik skaper du feststemning på en tirsdag: Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Med denne vrien på en hverdagslig laksemiddag, skaper du fest selv midt i uka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her