Løvbiff

Ingredienser
Løvbiff 160g/pers
Små delikatessepoteter
Bifftomater, en halv til hver
Honning
Rødløk
Hjertesalat
Bernaise eller kryddersmør

Fremgangsmåte

Løvbiff (160 gram/pers)
Flatbiff, mørnet, skåret i 1 cm tykk skive. Bruk biffbanker og slå biffen litt tynnere. Ta kokkekniven og slå/hakk forsiktig i kjøttet til du får jevnt “hakkemønster”. Kvern på litt sort pepper eller peppermix. Sett til side (men ikke i kjøleskapet!)

Tilbehør:
Små delikatessepoteter gnis inn med olje og legges på bakepapir. Drysses med flaksalt. Bakes i stekeovn, 225 grader i ca 25 min.
Bifftomat(er) deles i 2. Legges på bakepapir. Noen dråper honning på hver tomat. Stek sammen med potetene.
Rødløk kuttes i båter. Stek sammen med potetene.
Når det du har i ovnen begynner å bli ferdig gjør du klart til å legge opp på tallerken: riv en hjertesalat i biter og dekk 1/2 tallerken (underlag for tilbehøret til biffen). Varm opp (helst jernpanne) og ha i olje som det skal ryke av når du legger i biffen. Stek 1 minutt på hver side, ta opp biffen og la hvile mens du anretter tallerken med potet og grønnsaker. Legg på biffen.
Saus? Personlig foretrekker jeg en skive kryddermør (romtemperert smør rørt med presset hvitløk og masse persillehakk), men lages det til flere så kan man jo bruke såvel bearnaise- som rødvinsaus.

Sendt inn av Audun Hågå

Forsiden akkurat nå
Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus
Dagens rett

Det er slik du selv skal lage biffpizza med hvitløk- og urtesaus

Pizza er populært, og hjemmelaget pizza er det aller beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her