Løvbiff

Ingredienser
Løvbiff 160g/pers
Små delikatessepoteter
Bifftomater, en halv til hver
Honning
Rødløk
Hjertesalat
Bernaise eller kryddersmør

Fremgangsmåte

Løvbiff (160 gram/pers)
Flatbiff, mørnet, skåret i 1 cm tykk skive. Bruk biffbanker og slå biffen litt tynnere. Ta kokkekniven og slå/hakk forsiktig i kjøttet til du får jevnt “hakkemønster”. Kvern på litt sort pepper eller peppermix. Sett til side (men ikke i kjøleskapet!)

Tilbehør:
Små delikatessepoteter gnis inn med olje og legges på bakepapir. Drysses med flaksalt. Bakes i stekeovn, 225 grader i ca 25 min.
Bifftomat(er) deles i 2. Legges på bakepapir. Noen dråper honning på hver tomat. Stek sammen med potetene.
Rødløk kuttes i båter. Stek sammen med potetene.
Når det du har i ovnen begynner å bli ferdig gjør du klart til å legge opp på tallerken: riv en hjertesalat i biter og dekk 1/2 tallerken (underlag for tilbehøret til biffen). Varm opp (helst jernpanne) og ha i olje som det skal ryke av når du legger i biffen. Stek 1 minutt på hver side, ta opp biffen og la hvile mens du anretter tallerken med potet og grønnsaker. Legg på biffen.
Saus? Personlig foretrekker jeg en skive kryddermør (romtemperert smør rørt med presset hvitløk og masse persillehakk), men lages det til flere så kan man jo bruke såvel bearnaise- som rødvinsaus.

Sendt inn av Audun Hågå

Forsiden akkurat nå
Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage
Dagens rett

Carpaccio av oksefilet er noe av det enkleste du kan lage

Carpaccio er svært enkelt å tilberede. Men du må passe på at tilbehøret, så som extra virgin olivenolje og parmesanost, er av ypperste kvalitet. Da er du garantert en smakfull opplevelse der storfekjøttets naturlige egenskaper kommer til sin rett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri
Matkurs og vinkurs
Winedinner 03. september i Oslo

Bli med på en italiensk aften med nordisk vri

Nyt 10 smakfulle småretter og 6 nøye utvalgte viner – alt satt sammen med kjærlighet for å gi deg en kveld du sent vil glemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne
Ukens drink

Uvanlige kombinasjoner kan bli svært så vellykket, bare prøv denne

Ukens drink kombinerer vodka med anisbrennevinet Pernod. Med ananas og urter blir det mye smak i hver slurk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her