marengskake

Ingredienser
KAKEBUNN:
3 eggeplommer
1 egg
80g sukker
2ss hvetemel
1 ts bakepulver

MARENGSBUNN:
3 eggehvitet
180 g brunt sukker

PYNT PÅ BUNN:
50 g peanøtter
50 g kokesjokolade

SJOKOLADEKREM:
75 g smør
100 g sjokolade
100 g melis
2 eggeplommer

FYLL:
3 dl kremfløte

Fremgangsmåte

KAKEBUNN:
pisk eggeplommer og egg luftig sammen med sukker. vend i mel og bakepulver. Ha deigen i en rund kakeform, 26cm med bakepapir. stek kaken på rist ved 150 grader i 10-15 min. avkjøl bunnen helt i formen. Løsne den med en skarp kniv, te den ut og fjer bakepapiret..

MARENGSBUNN:
pisk eggehvitene stive. tilsett brunt sukker og pisk videre til du får en luftig marengsmasse.ha massen i en kakeform på 26cm med bakepapir.stek kaken på rist midt i ovnen ved 150 grader i 60 minutter. ta kaken ut av ovnen og dryss hakket sjokolade og peanøtter over den varme marengsen. la bunnen avkjøle helt i formen. løsne den med en skarp kniv å fjern bakepapiret.

SJOKOLADEKREM:
smelt smøret i en liten kjele med sjokoladen. rør jevningen glatt og ta kjelen av platen. rør i melis til den har løst seg helt opp. pisk deretter eggeplkommene med en stålvisp.

MONTERING:
legg kakebunnen på et fat. smør over sjokoladekremen i et jevnt lag. dekk med pisket krem. legg marengsbunnen på toppen.

TIPS:
la kaken helst stå å trekke i kjøleskapet i noen timer før servering.

Sendt inn av jenny hansen

Forsiden akkurat nå
Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene
Guide
Oppskrifter med løk

Så godt som løken smaker nå, kan du spise den som den er uten å felle en eneste tåre. Men prøv gjerne en av disse oppskriftene

Løk er krykken gjennom hele vinteren, men som regel spiller den birollen. I disse oppskriftene får den lov å skinne litt ekstra. La deg inspirere til å bruke litt mer løk nå mens den er så fersk og god.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto
Dagens rett

Rekeskallene og rekerestene etter helgen blir til den lekreste risotto

Det burde være forbudt å kaste rekeskall, uten å lage kraft av dem først, for den gir sykt god smak til en risotto. Har du noen reker etter helgen, kan du tilsette dem men de er faktisk ikke nødvendige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her