Marinert matjessild med grillet paprika
Foto: Studio Gerstmann - Malinowski

Marinert matjessild med grillet paprika

Matjessild er en delikatesse. Du finner den i frysedisken i velassorterte butikker. Prøv Marinert matjessild med grillet paprika. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Ha alle krydderene til marinaden i en morter og støt dem sammen. Bland sammen med olivenoljen og ha i de ferdig vaskede og rensende filetene av matjessild.

Mariner silden i 12 timer før servering.

Bland alle ingrediensene til sausen sammen og sett kaldt.

Smør paprikaen med litt olje og grill den under grillelementet til skinnet blir svart og begynner å boble. Snu paprikaene ofte! Legg dem i en plastpose så snart de grillet på alle sider, og la kjølne litt før du skreller dem.

Del opp paprikaen i store biter og fres den i en panne med litt olivenolje, finhakket hvitløk og basilikum rett før servering. Fordel paprikaen på fire tallerkner, dander matjessildfiletene over og dekorer med salaten og friske urter.

Ha sausen rundt retten og dryss over godt med frisk dill. Server gjerne med gode poteter eller mørkt, litt søtt brød av pumpernikkeltypen.

Her er alle sildeoppskriftene du trenger

Se hvordan du lager kryddersilde her

Se hvordan du lager din egen tomatsild her

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Robert Sowa/Godfisk.no

5
5/5 etter 25 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen