Martas enkle karri-kyllingform

Fremgangsmåte

Potetene deles i tynne strimler (som pommes frites) og legges nederst i en ildfast form (ca 2 liter). Ha godt med salt og pepper på dem.
 
Del løken i skiver og legg over potetene. Squashen deles i halve skiver, legg ett lag over løken.
 
Smør kylling-filetene inn med ett tynt lag karri-pasta og legg de jevnt fordelt i formen (kyllingen kan forstekes litt i panne for å korte ned på steketiden, evt deles i mindre biter). Resten av squashen fordeles rundt kyllingen. Del paprikaen i strimler og legg oppå kyllingen.
 
Ha crème fraiche og fløte i en bolle og bland godt. Tilsett litt vann for å få rette sausete konsistens. Smak til med karripasta, aromat, chili-pulver, hakket hvitløk og persille, evt. salt og pepper. Bland godt før du smaker på sausen, slik at karri-pastaen fordeles ordentlig.
 
Hell sausen over i formen, den skal dekke nesten alt som ligger i formen, spe på med fløte hvis det blir for lite. Topp med ost for at ikke paprikaen skal brennes.
 
Stekes på 200 grader i forvarmet ovn i ca 45 minutter (ta ut en filet av formen og del den i to for å sjekke om den er gjennomstekt)
 
Serveres med litt god ris til.

Sendt inn av Marta Mathisen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat
+
Godbiter i pollisten

Her lages den beste rosevin og hvitvinen til sjømat

Det er fordi rosevinen er omtrent som en hvitvin, og hvitvinene er sublime uttrykk av drue og jordsmonn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene
Guide
Oppskrifter med blåskjell

Blåskjell er sommerdelikatesse nummer én. Her har du oppskriftene

Ikke bare oppskrifter, men også fakta og tips samt selvsagt drikkeforslag .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta
Dagens rett
Blåskjell med bayer

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl i gryta

Mørkt øl som bayer er en veldig god ingrediens til blåskjell - og selvsagt godt å drikke til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni
Dagens rett
Italiensk kyllinggryte

En Italienskinspirert kyllinggryte smaker fortreffelig i juni

Kylling og tomat er lett mat og selv om den er varm, er det et fint alternativ som søndagsmiddag i juni.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus
Matkurs og vinkurs
Vinkurs 11. oktober i Oslo

Smak elegante toppviner fra legendarisk champagnehus

Selveste Michel Drappier kommer til Norge for å presentere Drappiers nydelige og ettertraktede champagner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat
Dagens rett
Squashsuppe med persille og hvitløk

Squashsuppe kan serveres varm eller kald - perfekt sommermat

Nå er sommer-squashen i butikkene og den er så søt og god at den må brukes ofte. Som i denne suppen som kan serveres varme eller kald.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her