Martas enkle karri-kyllingform

Fremgangsmåte

Potetene deles i tynne strimler (som pommes frites) og legges nederst i en ildfast form (ca 2 liter). Ha godt med salt og pepper på dem.
 
Del løken i skiver og legg over potetene. Squashen deles i halve skiver, legg ett lag over løken.
 
Smør kylling-filetene inn med ett tynt lag karri-pasta og legg de jevnt fordelt i formen (kyllingen kan forstekes litt i panne for å korte ned på steketiden, evt deles i mindre biter). Resten av squashen fordeles rundt kyllingen. Del paprikaen i strimler og legg oppå kyllingen.
 
Ha crème fraiche og fløte i en bolle og bland godt. Tilsett litt vann for å få rette sausete konsistens. Smak til med karripasta, aromat, chili-pulver, hakket hvitløk og persille, evt. salt og pepper. Bland godt før du smaker på sausen, slik at karri-pastaen fordeles ordentlig.
 
Hell sausen over i formen, den skal dekke nesten alt som ligger i formen, spe på med fløte hvis det blir for lite. Topp med ost for at ikke paprikaen skal brennes.
 
Stekes på 200 grader i forvarmet ovn i ca 45 minutter (ta ut en filet av formen og del den i to for å sjekke om den er gjennomstekt)
 
Serveres med litt god ris til.

Sendt inn av Marta Mathisen

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt
+
Tester

Her er sommerens beste nyheter av brennevin, øl, sider, sake og alkoholfritt

Noen av dem kan sågar tas med til en strand nær deg, i skyggen under en parasoll eller for å holde myggen unna på fjellhytta eller teltturen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Nyheter i basis: Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her