Middelhavspizza med fetaost

Ingredienser
Til bunnen:
0,5 pakke ( 26g ) gjær
2 dl lunkent vann
0,5 ts salt
1 ts tørket oregano
500 gr hvetemel siktet
5 stk. sorte oliven
8 stk. små biter av SOL FETA eller annen fetaost
3 stk. soltørket tomat
1 dl olivenolje

Til fyllet:
3 dl ferdig pizzasaus
10 stk. cherrytomat
4 skiver spekeskinke , f.eks. parmaskinke
10 stk. sorte oliven
300 gr Jarlsberg revet , eller annen god ost
10 stk. blader av frisk basilikum
10 stk. rucculablader

Fremgangsmåte

Slik gjør du
I stekeovnen ved 250 grader i ca. 8 minutter.
Løs gjæren opp i det lunkne vannet, tilsett salt, oregano og hvetemel til det blir en deig.
Hakk oliven, soltørkede tomater og fetaost og bland det med olivenolje. Bland denne "suppen" med gjærdeigen. Settes til heving.
Kjevle deigen ut til en tynn bunn på bakepapir på en stekeplate. Smør på pizzasausen og dryss over osten. Legg på halve cherrytomater, skinke og oliven. Stek pizzaen nederst i ovnen til osten har smeltet.
Avkjøles litt på rist før "det grønne" legges på.

Sendt inn av Monica Gjerken

Forsiden akkurat nå
Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge
+
Godbiter i pollisten

Ny kultvinprodusent for pinot noir i Norge

Cathrine Marshall er en sørafrikansk produsent som gjør tingene på sin måte, og det smaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt nytt i papp
+
Ukens vin

Knallgodt nytt i papp

For her snakker vi om solid pinot noir-kvalitet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka
Dagens rett

Når du vil ha noe ekstra godt - og sommerlig: Lag en fyldig aspargessalat til spekeskinka

Spekeskinke til aspargessalat er en favoritt i den lyse årstiden. Som kan nytes når som helst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet
+

Dette spiser du på Oslos fremste Michelin-hemmelighet

Andrea Selvaggini på Savage er Michelinkokken som er mer berømt i utlandet enn i Norge. Han gjør nå grep for å nå flere norske gjester.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her