Multesoufflé servert med ferskostsorbet, chilikrydret mango- papayasalat og valmuenougatine Lakka- og vaniljesaus
Statholdergaarden

Multesoufflé servert med ferskostsorbet, chilikrydret mango- papayasalat og valmuenougatine Lakka- og vaniljesaus

Denne deilige desserten er komponert av og servert på Statholdergaarden i Oslo. Det borger for smaken.

Fremgangsmåte

  1. Smør og sukre fire suffléformer.
  2. Bland eggeplommer, sukker og maizena til vaniljekremen. Varm melk, fløte og vaniljestang. Hell fløte-melken over eggeplommene og kok opp under omrøring
  3. Kjør puré av multene og sil. Kok ned til fast puré.
  4. Sufflé:
    Bland 5 ss vaniljekrem med 1dl puré. Lettpisk eggehvitene og ha i sukker. Pisk til myke topper. Vend ned hvitene forsiktig. Stek i 10 min. i ca. 180 grader.
  5. Mango-papayasalat:
    Skjær frukten i fine staver. Kok opp appelsinsaft sukker og chili og la det trekke til passe smak. Ha i frukten og mynten i laken når den er kaldt og la den stå å trekke.
  6. Ferskostsorbet:
    Kok sukker lake å la den bli kald. Kjør osten i food processoren og spe med sukkerlake og glukose. Smak til med limesaft.
  7. Nougatine:
    Kjør demerarasukker i foodprocessor til fint pulver. Sikt sukkeret på en silikonmatte og dryss over med litt valmuefrø. Smelt sukkeret med skibrenner.
  8. Kok multer til sausen med vann, sukker og vanilje til god og kraftig smak. Sil og jevn med maizena. Smak til med multelikør. Monter med smør.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Flere deilige desserter med multer

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Statholdergaarden

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag noe ekstra godt med vannmelon
Guide

Lag noe ekstra godt med vannmelon

Vannmelon er utrolig godt i sommervarmen, og her er oppskriftene du bare må prøve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt
Ukens drink

Smaken av sommer er som her bringebær og akevitt

Og ingrediensene finner du på et pol nær deg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte
+
Ukens vin

Fantastisk vinvaluta fra Piemonte

70 prosent av druene kommer fra toppmarker i La Morra, men prisen er det halve.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallgodt riesling-kjøp i magnum
+
Godbiter i pollisten

Knallgodt riesling-kjøp i magnum

Mens GG-rieslingene blir stadig dyrere, er det andre rieslingperler som holder seg på et svært fornuftig nivå, og som er like lagringsdyktige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré
Dagens rett

Helgens beste: Biff fra grill eller panne med asparges, østerssopp og mandelpotetpuré

Finn frem knivene og skjerp appetitten, for i dag er det biff til middag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her