Müsli-rundstykker

Ingredienser
4 dl
  skummet melk
5 dl
  vann
2 ss
  rapsolje
50 g
  fersk gjær
1 ts
  salt
350 g
  hvetemel
350 g
  sammalt hvete grov
3 dl
  lettkokte havregryn
200 g
  sammalt rug grov
100 g
  solsikkekjerner
150 g
  hasselnøtter
100 g
  aprikoser, tørkede
150 g
  rosiner

Fremgangsmåte

Rør ut gjæren i lunkent vann og melk, 37 °C hvis du bruker fersk gjær og 40 °C hvis du bruker tørrgjær.

Hvis du bruker tørrgjær blandes gjæren sammen med det tørre.

 Kutt frukt og nøtter i biter. Hvis du er var for hele nøtter og frø kan du knuse dem i en morter eller i en kvern.

Bland alt det tørre også nøtter, frø og tørket frukt. Tilsett oljen i melkeblandingen og hell over det tørre. Bland sammen.

Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin er det letteste å holde igjen litt av det tørre slik at du kan røre i deigen med en tresleiv. Tilsett da siste rest av melblandingen helt til slutt. Da er det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt. Deigen skal være litt klissete.

Dekk til med plast og deigen heve på et lunt sted i ca. 30 min.

 Del deigen i like store emner og rull rundstykker - eller form dem i hendene. Siden det er så mye nøtter, frø og tørket frukt i deigen blir ikke rundstykkene helt runne, de skal være litt knudrete.

Hvis du ønsker kan du pensle rundstykkene med litt vann og rulle dem i gresskarkjerner eller sesamfrø. Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir.

Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve et lunt sted i ca. 45 min.

 Sett stekeovn på 225 °C.

 Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca. 225 °C til de er blitt litt gylne på toppen, ca. 20 min. Steketiden avhenger litt fra ovn til ovn.

Avkjøl på rist.

Sendt inn av

Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her