Rør ut gjæren i lunkent vann og melk, 37 °C hvis du bruker fersk gjær og 40 °C hvis du bruker tørrgjær.
Hvis du bruker tørrgjær blandes gjæren sammen med det tørre.
Kutt frukt og nøtter i biter. Hvis du er var for hele nøtter og frø kan du knuse dem i en morter eller i en kvern.
Bland alt det tørre også nøtter, frø og tørket frukt. Tilsett oljen i melkeblandingen og hell over det tørre. Bland sammen.
Hvis du ikke bruker kjøkkenmaskin er det letteste å holde igjen litt av det tørre slik at du kan røre i deigen med en tresleiv. Tilsett da siste rest av melblandingen helt til slutt. Da er det mye lettere å elte deigen og blande inn nøtter, frø og tørket frukt. Deigen skal være litt klissete.
Dekk til med plast og deigen heve på et lunt sted i ca. 30 min.
Del deigen i like store emner og rull rundstykker - eller form dem i hendene. Siden det er så mye nøtter, frø og tørket frukt i deigen blir ikke rundstykkene helt runne, de skal være litt knudrete.
Hvis du ønsker kan du pensle rundstykkene med litt vann og rulle dem i gresskarkjerner eller sesamfrø. Legg rundstykkene på en stekeplate dekket med bakepapir.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la rundstykkene heve et lunt sted i ca. 45 min.
Sett stekeovn på 225 °C.
Stek rundstykkene midt i ovnen ved ca. 225 °C til de er blitt litt gylne på toppen, ca. 20 min. Steketiden avhenger litt fra ovn til ovn.
Avkjøl på rist.