- Napoleonskakebunn:
- 5 plater butterdeig kjevles tynt ut, prikkes og stekes under press til de er gylne.
- Melisglasur:
- Rør ut en tredel av melisen i eggehviten, tilsett limesaft og vaniljesukker og pisk i 10 minutter. Ha i resten av melisen og pisk videre i 2 minutter. Stryk glasuren på butterdeigen mens den fortsatt er litt varm.
- Karrikrem:
- Kok sitronsaft, glukose, sukker, vaniljefrø, karri og litt vann til 120 grader. Spe med eggeplommene under kraftig pisking og pisk til det hele er kaldt.
- Stivpisk fløten og bløtlegg gelatin. Rør kremosten med eggene og vend inn krem og gelatin.
- Servering:
- Fordel karrikrem på halvparten av butterdeigen. Legg den andre halvparten på toppen. Sett kaldt i 30 minutter. før porsjonsstykker skjæres.
- Basilikumsorbet:
- Kok sukkerlake av alle ingrediensene unntatt basilikum og sitron. Avkjøl helt og kjøt i blander sammen med basilikum, smak til med sitron.
- Brownie:
- Smelt sjokolade og smør, rør alt sammen, tilsett hakket sjokolade. Stek som vanlig brownies ved 170 grader i ca 20 minutter.
- Bringebærsirup:
- 100 g sukker karamelliseres med vann. Deglaser med ½ dl bringebæreddik. Tilsett 1 dl sukkerlake, 200 g friske bringebær og saften av 1-2 lime. Reduser til sirup, sil. 5 store mynteblader snittes til chiffonade (tynne strimler). Garner sirupen med mynten rett før servering.
- Servering:
- Skjær brownie i små biter. Legg en skje basilikumsorbet på hver. Server napoleonskaken med dette ved siden av.