Opp ned-eplekake
Foto: Astrid Hals

Opp ned-eplekake

Har du laget en eplekake opp ned? Kanskje ikke, men denne må du prøve. Følg oppskriften og den kommer rett opp.

Fremgangsmåte

Finn fram en rund form, ca. 20 cm i diameter. Sett stekovnen på 175 °C.

Høvle ca. 25 g smør med en ostehøvl og legg det i bunnen på formen. Bland strøkavring, sukker og chili. Skrell og skjær eplene med en ostehøvl i tynne skiver. Legg skiver av 1 eple oppå smøret i bunnen av formen. Strø over ca. halvparten av brødblandingen.

Skjær neste eple og legg det oppå. Strø over brød og legg på halvparten av det resterende smøret. Gjør likedan med eple og brødblandingen, avslutt med strøkavring og resten av smøret.

Stek kaken midt i ovnen og stek i ca. 40 minutter. Ta den ut av ovnen og la den hvile 20 minutter. Vend den på et serveringsfat. La fremdeles formen ligge en stund over kaken, server den lunken.

Tips1: Bruk helst litt syrlige epler.

Tips2: Denne saftige kaken er best lunken med lettvispet krem eller is til.
 

Sendt inn av Norsk Mat / TINE Kjøkken

5
5/5 etter 28 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen