oreo-kake

Ingredienser
ca.400gr.oreo cookies
100gr.smeltet smør
2pk.philadelpia
3,5dl.melis
ca.3,5dl.fløte(krem)med 6ss.farin.
mouse:
250gr.melkesjokolade
smeltes i vannbad,avkjøles
1egg+2ss.farin piskes til eggedosis.
3dl.fløte,piskes til krem
Blandes sammen,ha i sjokoladen i tynn stråle og bland i.

Fremgangsmåte

1/4av oreo kjeksen legges til side. Smuldre resten opp til små biter og bland med smeltet smør.Ha det rett på fatet men ringen av en rund form.
Mix kremosten med melis,luftig og kremaktig masse.Mix krem med sukker og bland alt sammen.Smør halvparten av massen utover bunnen og legg halvparten av kakebitene som er satt til side over.Sett i kjøleskap 30min.
Lag moussen. Rør inn de siste kakebitene i den. Smør massen over kaken og sett i kjøleskap i 1time.Legg et lag med resten av kremen over til slutt. Pynt med evnt. flere kakesmuler,el.jordbær og minteblad.

Sendt inn av janne kolstad

Forsiden akkurat nå
En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre
Dagens rett

Match kylling med asparges og reker - du vil ikke angre

Kyllingfilet med reker og asparges samt en hjemmelaget hvitsaus er raskere serveringsklar enn du kanskje tror.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Michelin-guiden: Stjernedryss i Bergen

Som de to eneste nye Michelin-stjernene for Norge i 2025, er det stor stemning for Gaptrast og Omakase by Sergey Pak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her