Kjøleskaprydding må til innimellom og til denne paien brukes både ost som er tørket inn, men som ikke må kastes. For den når den rives, blir den som ny. Og er det du trenger i denne paien. Det samme gjelder for rester av bacon eller ferdigstekt kylling.
Dagens rett

Foto: (Istock)
På tide å rydde i kjøleskapet? Lag denne paien med kylling, ost og bacon
En velsmakende pai settes alltid pris på, særlig når den lages av rester. Og blir det rester, smaker den like godt dagen etter.
04 August 2025 - 00:00
Kyllingpai med ost og bacon

Fremgangsmåte
- Paideig: Smuldre smør og mel. Tilsett kaldt vann og lag en jevn deig. La deigen stå kaldt i ca. 30 minutter.
- Trykk deigen ut i en stor paiform eller mange små. Prikk deigen med en gaffel. Stek bunnen ved 200 grader i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.
- Fyll: Rens kyllingen for skinn og ben. Skjær kjøttet i passe store biter.
- Stek bacon skåret i små biter og legg dem i det ferdige paiskallet.
- Bland egg, melk, gressløk og pepper og hell blandingen over baconet.
- Dryss over revet ost.
- Stek paien videre ved 180°C i ca. 25 minutter til eggeblandingen er stiv. Server paien varm, gjerne med en frisk salat til.
Mange flere lekre paier finner du her
Drikke som passer til denne oppskriften
-
88 POENG
-
88 POENG
-
85 POENG
-
85 POENG
-
84 POENG
Forsiden akkurat nå