Ostekake med chévre og posjert pære
Foto: Matprat.no/Synøve Dreyer

Ostekake med chévre og posjert pære

Denne bakte ostekaken skiller seg ut med chevre og de posjerte pærene.

Fremgangsmåte

Kakebunn:
Forvarm stekeovnen til 180 °C. Legg bakepapir i bunnen av en springform (20 cm).

Smelt smør. Knus havrekjeks og nøtter fint, og bland dem med sukker, kanel og smeltet smør.

Tips:
I stedet for kjeks kan du bruke knekkebrød med kanel.

Klem kjeksblandingen ut i bunnen og litt oppover kantene. Sett formen midt i ovnen og stek bunnen i 10 minutter.

Ta ut formen og senk varmen i ovnen til 160 °C.

Fyll:
Ha ingrediensene til fyllet i en miksebolle og kjør til en jevn, glatt masse. Bruk en slikkepott og skrap langs kantene og kjør maskinene én gang til for å få med all osten.

Hell massen forsiktig i formen (hell massen via baksiden av en øse eller stekespade som du holder ned mot bunnen).

Plasser formen midt i ovnen og stek i 40-45 minutter, til fyllet har stivnet, men fortsatt «disser» når du tar på overflaten.

Topping:
Bland ingrediensene til toppingen og hell den over kaken. Plasser den tilbake i ovnen i 10 minutter, eller til toppingen har stivnet. Ta kaken ut av ovnen og avkjøl den helt i formen.

Posjerte pærer:
Kok opp vann og ha i teposer, sukker, vaniljestang, sitronskall og -saft.

Tips:
i stedet for vaniljestang kan du bruke 2ts vaniljesukker.

Skrell pærene og del dem i biter (1x1 cm). Ha pærebitene i teen og kok opp. Senk varmen og la bitene trekke i 5-6 minutter, eller til de er møre, men fortsatt holder fasongen.

Løft pærebitene ut av teen med en hullsleiv og avkjøl dem.

Servering:
Server ostekaken toppet med pærebiter og pynt med friske, spiselige blomster. På bildet er det brukt blomster og blader av rød oxalis (gjøkesyre).

Tips:
Andre spiselige blomster er for eksempel ringblomst, blomkarse, rose, kornblomst, nellik, pelargonia, primula, fuksia og agurkurt.

Tips:
Ostekaken kan bakes opptil 2-3 dager før den skal serveres, og kan oppbevares i opptil en uke i kjøleskap.

Se våre andre oppskrifter på ostekake

Se alt du kan lage med pærer

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis
+
Ukens vin

Denne rødvinen er nå et av de aller beste kjøpene i basis

Har du ikke prøvd denne vinen før, er det nå du skal slå til. For den byr på svært mye smak for pengene, og finnes i 60+ polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?
+

Er Østerrike på vei til å bli et rødvinsland?

Med vinregioner som Carnuntum, Eisenberg og Leithaberg og druer som blaufränkisch og zweigelt har Østerrike tatt et stort skritt i retning et rødvinsland å regne med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Superseriøs rock’n roll-rødvin
+
Godbiter i pollisten

Superseriøs rock’n roll-rødvin

Når mencia blandes med hvitvinsdruer blir den ekstra lys, men sku ikke hunden på hårene, for bak skjuler det seg mye kraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp til biffen
+
Ukens vin

Knallkjøp til biffen

En solid og smaksrik rødvin til 200-lappen er velkomment bidrag til etter-ferie-økonomien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette kan bli din nye favorittsalat
Dagens rett

Dette kan bli din nye favorittsalat

Lag ekstra stor porsjon av denne middagssalaten, for den smaker like godt senere på kvelden. Sjekk den raske oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag
Dagens rett

Med lammefilet og skogsopp blir det virkelig luksusmat til middag

Lammefilet er en eksklusiv, men svært enkel råvare å ha med å gjøre. Bare pass på å ikke steike den for mye. Her er oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her