Ostekake med nøttebunn. Glutenfri.

Ingredienser
Bunn: 200g mandler, 200g sukker, 2egg, revet skall av en appelsin. Fyll: 4dl kremfløte, 3eggeplommer, 200g hvit sjokolade, 200g kremost naturell. Pynt: et granateple.

Fremgangsmåte

Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Bland inn mandlene, revet appelsinskall og evnt 2ss kakao. Ha over i en smurt springform. ca, 24cm i diameter. Stekes på nederste rille ved 175grader i ca. 25minuttr. Avkjøl bunnen i formen. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene med en dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl blandingen noe og og rør inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av ktemfløten stiv, ca. 3dl. Pisk kremosten forsiktig inn i sjokoladeblandingen og tilsett kremen.
Hell blandingen over mandelbunnen og la kaken stå kaldt ca tre timer før den serveres. Kaken kan også serveres som iskake, men må da fryses i minimum to timer. En halv time før servering tempereres iskaken i kjøleskap. Dekorer gjerne med frøene fra et granateple.

Sendt inn av Grethe Skallerud Prashar

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:
Forsiden akkurat nå
Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Unikt historisk besøk i basishyllene i november
+
Tester

Unikt historisk besøk i basishyllene i november

Vi snakker om den opprinnelige "hellige vinen" vinsanto fra Santorini som finnes i et begrenset antall flasker. Begrenset antall gjelder også andre av godbitene i basis i november, så julehandelen kan starte allerede nå.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Knallgod barolo for pengene
+
Godbiter i pollisten

Knallgod barolo for pengene

Denne har bare økt med en hundrelapp på 10 år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg
+
Ukens vin

Fortsatt kampklar – med ny etikett – og på et pol nær deg

Denne sørafrikanske hvitvinen har fått mye uønsket oppmerksomhet – men nå er kritikken stilnet – og vinen er et like godt kjøp som alltid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken
Ukens kake

Prøv en eksotisk vri på gulrotkaken

Denne gulrotkaken har fått smak av likøren laget av den sørafrikanske frukten marula.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Som landets beste restaurant er Kvitnes Gård samtidig Norges kandidat til The Nordic Prize 2025

Kvitnes Gård er Norges kandidat til The Nordic Prize 2025. I februar faller den endelige dommen. Da blir det kanskje norsk seier for fjerde gang på rad.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her