Ostekake med nøttebunn. Glutenfri.

Ingredienser
Bunn: 200g mandler, 200g sukker, 2egg, revet skall av en appelsin. Fyll: 4dl kremfløte, 3eggeplommer, 200g hvit sjokolade, 200g kremost naturell. Pynt: et granateple.

Fremgangsmåte

Mal eller finhakk mandlene. Visp sammen egg og sukker til eggedosis. Bland inn mandlene, revet appelsinskall og evnt 2ss kakao. Ha over i en smurt springform. ca, 24cm i diameter. Stekes på nederste rille ved 175grader i ca. 25minuttr. Avkjøl bunnen i formen. Smelt den hvite sjokoladen i vannbad. Bland eggeplommene med en dl av kremfløten og varm opp under omrøring til det tykner. Avkjøl blandingen noe og og rør inn den smeltede sjokoladen. Pisk resten av ktemfløten stiv, ca. 3dl. Pisk kremosten forsiktig inn i sjokoladeblandingen og tilsett kremen.
Hell blandingen over mandelbunnen og la kaken stå kaldt ca tre timer før den serveres. Kaken kan også serveres som iskake, men må da fryses i minimum to timer. En halv time før servering tempereres iskaken i kjøleskap. Dekorer gjerne med frøene fra et granateple.

Sendt inn av Grethe Skallerud Prashar

Forsiden akkurat nå
Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på lekker kalveschnitzel i kveld
Dagens rett
Kalveschnitzel

By på lekker kalveschnitzel i kveld

Det blir ekstra god stemning rundt middagsbordet med schnitzel laget av saftig og mørt kalvekjøtt. Her er oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Frisk velkomstdrink som alle vil like
Ukens drink

Frisk velkomstdrink som alle vil like

Mai er tiden festlige lag, og denne forfriskende bowlen er den perfekte velkomst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her