Ostekake med sitron

Ingredienser
Bunn:
225 g havrekjeks
100 g smør
2 ss sukker
0,75 ss kanel
Ostefyll:
700 g kremost naturell, romtemperert
1,25 dl sukker
0,50 stk vaniljestang
4 stk egg
0,50 stk sitron, saften av den
Topping:
5 dl crème fraîche eller seterrømme
0,50 stk vaniljestang
1 dl sukker
0,50 stk sitron, finrevet skall av

Fremgangsmåte

Ostekaken bør lages dagen før den skal serveres.
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 26 cm, dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Varm stekeovnen til 175 ºC.
Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og sitronskall og saft. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 175 ºC i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen(la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.
Bland sammen rømme eller crème fraiche, sukker, sitronskallet og frø av ½ vaniljestang. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min.
Til den er blank og fast.
Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.
Server med friske bær/frukt eller en bærsaus

Sendt inn av Julie Dønnestad

Forsiden akkurat nå
De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie
+

De siste 20 årene er alt og ingenting i Etnas vinhistorie

Etter snart tre tiår med eksplosiv vekst er Etna DOC på vei inn i en konsolideringsfase hvor terroiruttrykket forsterkes samt at kombinasjonen av vin- og naturturisme får økt betydning. Samtidig som frykten for et nytt vulkanutbrudd alltid er til stede.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin
+
Mat og vin i kombinasjon

Pizza med siciliansk touch og tilhørende genial hvitvin

Når du ikke kan dra til Sicilia, ta Sicilia i glasset ditt, skru på ovnen og la smakene ta deg til enda rausere strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene
+
Godbiter i pollisten

Nå vil vi ha litt mer kraft i hvitvinen: det gir disse spanjolene

Men vi gir ikke slipp på friskhet og all moderasjon hva alkohol angår. Selv dette kan solsvidde Priorat stille opp med.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget
+
Ukens vin

Sommerens beste hemmelighet i basisutvalget

Denne hvitvinen har nemlig alle kvalitetene vi leter etter, og det til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage
Dagens rett

Selv om du gjør deg flid med dagens fiskemiddag, er den overraskende rask å lage

Laks dekket med nøtter på en smaksrik sopp-vinaigrette er mye raskere å lage enn du kanskje tenker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Heldig er den som kan plukke solbærene selv - og her er oppskriftene

Solbær er noe av det sunneste du kan spise av bær, og de norske hage-solbærene er i verdensklasse. La dem for all del ikke bli fuglemat.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her