Ostekake med sitron

Ingredienser
Bunn:
225 g havrekjeks
100 g smør
2 ss sukker
0,75 ss kanel
Ostefyll:
700 g kremost naturell, romtemperert
1,25 dl sukker
0,50 stk vaniljestang
4 stk egg
0,50 stk sitron, saften av den
Topping:
5 dl crème fraîche eller seterrømme
0,50 stk vaniljestang
1 dl sukker
0,50 stk sitron, finrevet skall av

Fremgangsmåte

Ostekaken bør lages dagen før den skal serveres.
Knus kjeksen til bunnen og bland med smeltet smør, sukker og kanel. Smør en springform 26 cm, dekk bunnen med bakepapir. Fordel kjeksblandingen i formen og ut i kantene. Sett formen i kjøleskapet, mens fyllet lages.
Varm stekeovnen til 175 ºC.
Bland sammen myk kremost, sukker, frø fra vaniljestang, eggene og sitronskall og saft. Bland til en glatt masse. Hell røren i formen med den avkjølte bunnen og stek i varm stekeovn i 175 ºC i 50-60 min, ostekaken skal forsatt være «skjelven» når den tas ut av stekeovnen(la stekeovnen fortsatt stå på). Sett ostekaken til avkjøling på en rist i ca 15 min.
Bland sammen rømme eller crème fraiche, sukker, sitronskallet og frø av ½ vaniljestang. Fordel blandingen over den avkjølte ostekaken i springformen. Sett tilbake i stekeovnen i ca 12 min.
Til den er blank og fast.
Avkjøl, dekk med folie og la ostekaken stå i kjøleskapet minst 8 timer før den serveres.
Server med friske bær/frukt eller en bærsaus

Sendt inn av Julie Dønnestad

Forsiden akkurat nå
Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene
Dagens rett

Braai er barbeque på sørafriansk - prøv disse lammeskivene

Med denne oppskriften lages marinade, grillsaus og grilldip som en og samme saus.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når fisken gratineres med kamskjell blir den ekstra lekker
Dagens rett

Når fisken gratineres med kamskjell blir den ekstra lekker

Velg de største makrellene til en rett som denne hvor fisken skal fileteres. Men du trenger ikke fjerne skinnet, for makrellen gratineres fra kjøttsiden. Men andre typer fisk er det snakk om skinnfri filet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Silvaner som smaker som en burgunder?
+
Godbiter i pollisten

Silvaner som smaker som en burgunder?

Ja, det er faktisk mulig, for disse silvanerne er helt annerledes enn de fleste andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Helfransk hvitvinskupp
+
Ukens vin

Helfransk hvitvinskupp

Denne hvitvinen representerer det virkelig gode ved fransk vin, og da snakker vi ikke om høy status.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret
Dagens rett

Helstekt svinefilet får ny mening med dette tilbehøret

Dagens oppskrift med svinefilet byr på en litt uvanlig, men spennende smaksopplevelse. Med ingefær, honning og fennikel, må det blir en fyldig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Game of Thrones-stjerne løfter fjorårets spritz-hype til nye høyder
Ukens drink

Game of Thrones-stjerne løfter fjorårets spritz-hype til nye høyder

Sophie Turner er godt kjent for Game of Throne-fansen, og nå fronter hun sommerens kampanje for Hugo Spritz - som var fjorårets store spritz-hype.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her