Ostekake m/kirsebær

Ingredienser
Bunn:

130 g havregryn

130 g meierismør

1-2 ss brunsukker (el vanlig sukker)

1 dl hvalnøtter, hakket i grove biter

(Bittelitt salt hvis du liker det søt-salte..)



Smelt smøret og bland resten i, la stå å trekke noen minutter, fordel det utover et kakefat med kant eller kakeform/glassform.

Tenk på at fyllet kan flyte litt utover når du velger kakefat.

Settes kjølig.



Kremfyll:

1 pk kremfløte

1 pk (250 g) Philadelphia-ost naturell

Ca 300 g melis (eller noe mindre..)

2 ts vaniljesukker

1 pk kirsebærkompott

Fremgangsmåte

Visp ost, melis og vaniljesukker til en jevn krem

Visp kremfløten, blandes etterpå i ostekremen (sakte fart på mixern eller for hånd)

Dette haes oppå bunnen, og til slutt toppes det hele med kirsebærkompotten.



Sett på kaffen… J

Sendt inn av May Liss Røste

Forsiden akkurat nå
En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet
Ukens kake

En hjerteformet bløtkake blir midtpunktet på kakebordet

Når den i tillegg er fylt med en deilig og tykk sitronkrem, er kakelykken sikret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Chardonnaychampagne setter en ekstra spiss på festen – denne er også et veldig godt kjøp

En favoritt i kategorien chardonnaychampagne som også byr på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris
+
Ukens vin

Frappato er sommerdrue nummer én – nå til veldig gunstig pris

Den kombinerer lys rød frukt med stor saftighet og moderat alkohol. Vin som fint kan nytes utendørs og lett avkjølt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Bobler, sjømat og sommerstemning
Matkurs og vinkurs
Winedinner 22. mai i Oslo

Bobler, sjømat og sommerstemning

Den 22. mai inviterer vi til en smakfull kveld på Louise Aker Brygge med 5 glass av Italias beste musserende viner, franciacorta, og et bugnende sjømatfat.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her