Du kan bruke en stor wok til denne retten, men en stor dyp stekepanne kan også benyttes.
Varm oljen, ha i løk skåret i strimler, stekes lett, må ikke bli brunt. Ha i tomatsaus, hvitvin, fiskekraft, tomatpure, hvitløk i biter, champignon med kraft og krydder. Surres under lokk et par minutter.
Skrubb blåskjellene. Legg til side 12-15 av de peneste skjellene. Ha resten opp i sausen og damp disse under lokk til alle skjellene er åpne. Ta skjellene ut av woken, rens ut kjøttet og legg det til side. De tomme skjellene kastes. Dette kan lages ferdig på forhånd.
Varm opp sausen, ha i breiflabb skåret i tynne skiver ca 4 x 4 cm, reker, resten av blåskjellene (i skall) og ris. La dette dampe under lokk til skjellene har åpnet seg.
Ha i de rensede blåskjellene, smak til med salt, pepper og server rykende varmt.
Retten er som en tykk suppe og bør serveres i dype tallerkener, gjerne med pariserloff.
Lyst til å lage en annen paella
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig