Pæreterte med sjokolade og kanel

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle lett bunnen og sidene til en 2,5 cm dyp terteform med diameter 23 cm.

Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en bakebolle. Ha i det sammenpiskede egget til slutt og bland alt sammen til en fast deig. Du kan også blande sammen alle ingrediensene til tertedeigen i en matmølle og kjøre til deigen danner en ball.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den lett. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å passe i terteformen.

Rull deigflaket lett rundt kjevlet, legg det over terteformen, rull det ut og press det fast mot bunnen og sidene i formen. Forstek terteskallet i 10 minutter. Ta det deretter ut av ovnen og sett formen på rist.

Legg pæreskivene i et pent mønster oppi terteskallet.

Ha vann og sjokolade i en ildfast bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Mens smør og sjokolade smelter i vannbad, stivpisk eggehvitene.

Pisk sammen eggeplommer, sukker, lettrømme og kanel. Bland deretter i sjokolademassen. Vend forsiktig i eggehvitene. Hell fyllet over pærene i terteskallet.

Sett terteformen inn i ovnen igjen og la den steke i 20 minutter. Tertefyllet ser litt løst og rennende ut først, men stivner under avkjøling.

Avkjøl terten på rist før den serveres med et melisdryss over.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Forsiden akkurat nå - 6

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her