Pæreterte med sjokolade og kanel

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle lett bunnen og sidene til en 2,5 cm dyp terteform med diameter 23 cm.

Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en bakebolle. Ha i det sammenpiskede egget til slutt og bland alt sammen til en fast deig. Du kan også blande sammen alle ingrediensene til tertedeigen i en matmølle og kjøre til deigen danner en ball.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den lett. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å passe i terteformen.

Rull deigflaket lett rundt kjevlet, legg det over terteformen, rull det ut og press det fast mot bunnen og sidene i formen. Forstek terteskallet i 10 minutter. Ta det deretter ut av ovnen og sett formen på rist.

Legg pæreskivene i et pent mønster oppi terteskallet.

Ha vann og sjokolade i en ildfast bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Mens smør og sjokolade smelter i vannbad, stivpisk eggehvitene.

Pisk sammen eggeplommer, sukker, lettrømme og kanel. Bland deretter i sjokolademassen. Vend forsiktig i eggehvitene. Hell fyllet over pærene i terteskallet.

Sett terteformen inn i ovnen igjen og la den steke i 20 minutter. Tertefyllet ser litt løst og rennende ut først, men stivner under avkjøling.

Avkjøl terten på rist før den serveres med et melisdryss over.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her