Pæreterte med sjokolade og kanel

Fremgangsmåte

Forvarm stekeovnen til 200 C. Pensle lett bunnen og sidene til en 2,5 cm dyp terteform med diameter 23 cm.

Ha alle ingrediensene til tertebunnen i en bakebolle. Ha i det sammenpiskede egget til slutt og bland alt sammen til en fast deig. Du kan også blande sammen alle ingrediensene til tertedeigen i en matmølle og kjøre til deigen danner en ball.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den lett. Kjevle deigen til en sirkel stor nok til å passe i terteformen.

Rull deigflaket lett rundt kjevlet, legg det over terteformen, rull det ut og press det fast mot bunnen og sidene i formen. Forstek terteskallet i 10 minutter. Ta det deretter ut av ovnen og sett formen på rist.

Legg pæreskivene i et pent mønster oppi terteskallet.

Ha vann og sjokolade i en ildfast bolle og sett den over en kjele med kokende vann. Mens smør og sjokolade smelter i vannbad, stivpisk eggehvitene.

Pisk sammen eggeplommer, sukker, lettrømme og kanel. Bland deretter i sjokolademassen. Vend forsiktig i eggehvitene. Hell fyllet over pærene i terteskallet.

Sett terteformen inn i ovnen igjen og la den steke i 20 minutter. Tertefyllet ser litt løst og rennende ut først, men stivner under avkjøling.

Avkjøl terten på rist før den serveres med et melisdryss over.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her