Valnøttbrød

Fremgangsmåte

(1 brød)

Smør en 1-liters brødform lett og kle den med bakepapir.

Sikt mel og salt i en stor bakebolle. Ha i tørrgjær, sukker og valnøttkjerner. Lag en grop midt i midten av melet. Bland oljen med vannet, hell det i gropa og bland alle ingrediensene til en løs deig. Bruker du fersk gjær, løs den opp i vannet først.

Hell deigen ut på et lett melet bakebord og kna den i 5 minutter, til den er glatt. Legg deigen i en lett oljet bolle, dekk til og la den stå og heve til dobbel størrelse på et lunt sted i 90-120 minutter.

Slå deigen ned og kna den i 3 minutter til, form den til et brød og legg den i den klargjorte brødformen. La den stå og etterheve i 45 minutter, til dobbel størrelse. Forvarm i mellomtiden stekeovnen til 200 C.

Sett brødet i ovnen og la det steke i 45-50 minutter. Ta det ut av formen og sett det i ovnen igjen i 5 minutter. Når brødet er ferdig, skal det høres hult ut når du banker på undersiden. La det avkjøles på rist.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse
Matkurs og vinkurs
Vinmesse i Oslo 23. mars

Møt over 40 anerkjente vinprodusenter på Taste vinmesse

Vi har gleden av å invitere deg til Taste vinmesse – en fest for smaksløkene! 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt
Dagens rett

Juleskinke og rødkål i paien er kjempegodt

Har du rester igjen etter førjulsfesten, er det en pai du skal lage. Prøv bare denne oppskriften selv med juleskinke og rødkål.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her