Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Pannekaker med epler i lønnesirup med pekannøtter

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper. Bland i smeltet smør.

Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.

Fyll:
Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.

Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre.

Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.

Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen.

Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.

Legg pannekakene på et fat etter hvert som du steker, og hold dem varme. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.

Server gjerne pannekakene med vaniljekesam eller pisket kremføte.

Sendt inn av Apéritif

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen