Pannestekt kyllingrullade med byggrynssalsa
Foto: Roger Kolbu

Pannestekt kyllingrullade med byggrynssalsa

Fremgangsmåte

Legg kyllingfiletene mellom to ark plastfolie og slå/kjevle dem tynt ut.

Smør tapenade på den ene siden av fileten, strø over soltørket tomat og bacon og strø litt pepper over.

Rull sammen fileten, fest med ruladenåler eller surr bomullshyssing rundt. Brun filetrullene i smør på middels varme og la de ettersteke i ca 15 minutter på svak varme til kjøttet er gjennomstekt.

Ta rullene opp fra pannen og la de hvile 5-10 min før servering.

Mens kjøttet ettersteker: Hell fløte, crème fraîche og hønsekraft i en kjele, kok opp og tilsett osten. La sausen trekke på svak varme ca 10 min til den er fyldig og kremaktig.

Tilsett kraften fra kyllingrullene og rikelig med estragon. Smak til med salt og pepper.  

Byggrynssalsa:
Rist pinjekjerner i tørr panne, tilsett en spiseskje av smøret og rødløken. Rør til løken får gyllen farge.

Tilsett meierismør, soyasaus og byggryn. Rør til salsaen er varm, smak til med salt og grovkvernet pepper.

Tilsett snittede sukkererter - vent 2 min før salsaen anrettes.

Anretning:
Kyllingrullene skjæres i to på skrå. Byggrynssalsa anrettes på et tynt speil av norzolasaus, fileten legges på byggrynssalsaen og toppes med frisk estragon.

Sendt inn av Jon Prestegården, TrettenOppskriften er sendt inn som et bidrag til NM for amatørkokk 2007Senere tildet andre plass i finalen.

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 
Dagens rett
Bakt torsk med burgundersaus

Med denne oppskriften kan du fint nyte rødvin til torsken 

For når torsken kommer med rødvinssaus, passer det faktisk veldig godt med rødvin. Men ikke hvilken som helst rødvin. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet
Dagens rett

Så enkelt og raffinert kan du servere viltet

Bak denne retten står ikke uventet en mester som også har produsert en av tidenes aller beste kokebøker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol
+
Godbiter i pollisten

Kjør denne gavepakken til julekosen - den er på 60+ pol

Du loves en hvitvin med stor dybde og kompleksitet og til en veldig god pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin
+
Ukens vin

Kupp på «verdens beste» alkoholfrie vin

Med dette på julebordet, blir du faktisk glad for å gå for alkoholfritt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lag en vri på gravlaksen
Dagens rett

Lag en vri på gravlaksen

Tyttebær er egnet til mer enn å være følge til kjøttkakene. De gjør underverker med laks som både kan spises gravet, stekes eller grilles.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg
Ukens drink

Her får du dessert, kaffe og avec i ett og samme glass. Gled deg

Eggnog med en vri som er umulig å ikke bli hekta på. Du kan fint lage den i en bolle og servere den til flere.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her