Paprika- og løkchutney
Foto: Mats Widén

Paprika- og løkchutney

Fremgangsmåte

Skrell løken, og kutt den i terninger.

Skyll paprikaen, ta ut kjernene og kutt i biter.

Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og del det i båter.

Skyll chilien, og kutt i terninger.

Varm opp oljen i en gryte, og ha i grønnsakene og eplet. Fres i et par minutter. Tilsett sirup, eddik, salt og paprikapulver, og la koke under lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og kok videre i 10 minutter.

Tilsett syltesukkeret og pepperkornene, og kok i 3–4 minutter. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Her finner du flere oppskrifter på hjemmelaget chutney 

Slik tar du vare på sommerens bær

Flere oppskrifter på syltede grønnsaker finner du her

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker

4
4/5 etter 39 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen