Paprika- og løkchutney
Foto: Mats Widén

Paprika- og løkchutney

Fremgangsmåte

Skrell løken, og kutt den i terninger.

Skyll paprikaen, ta ut kjernene og kutt i biter.

Skrell eplet, ta ut kjernehuset, og del det i båter.

Skyll chilien, og kutt i terninger.

Varm opp oljen i en gryte, og ha i grønnsakene og eplet. Fres i et par minutter. Tilsett sirup, eddik, salt og paprikapulver, og la koke under lokk i 20 minutter. Ta av lokket, og kok videre i 10 minutter.

Tilsett syltesukkeret og pepperkornene, og kok i 3–4 minutter. Hell over på varme, rene glass. Sett på lokk. Oppbevares kjølig.

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Dansukker

4
4/5 etter 31 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen