Pasjons- og nektarinsufflé med blåbærcoulis
Foto: SKashkin

Pasjons- og nektarinsufflé med blåbærcoulis

Suffle er en klassisk fransk rett som kan være enten salt eller søt. Syrlig frukt er ekstra vellykket i en eggerett som denne. Og den luftige konsistensen gjør at desserten passer ekstra godt som dessert også etter et større måltid.

Fremgangsmåte

  1. Fjern skinnet på nektarinene ved å dyppe dem i kokende vann i 30 sekunder. Skjær fruktkjøttet i terninger à 1x1 cm. Bland inn 2 ss melis og likøren. La frukten trekke i en halvtime. Knus kjeksen. Bland kjeks og halvparten av frukten og fordel i 6-8 porsjonsformer. Sett resten av fruktkjøttet i kjøleskapet.
  2. Kok opp melken med vaniljestangen. Ta av varmen og la trekke i en halvtime.
  3. Pisk eggeplommene med 75 g melis og maizenaen. Kok opp melken igjen og hell over eggeblandingen mens du rører kraftig. Hell alt tilbake i en kasserolle og kok forsiktig under stadig omrøring til susen er tykk.
  4. Ta opp vaniljestangen og skrap frøene ned i sausen. Avkjøl sausen. Bærene til coulisen kjøres i food processor sammen med væsken fra det ventende fruktkjøttet. Juster syre/sødme med sitronsaft og melis. Sett kaldt.
  5. Varm opp ovnen til 220 grader. Varm opp soufflésausen noe og tilsett resten av fruktkjøttet. Pisk eggehviter og kremortartari/salt stivt tilsett 2 ss melis og pisk videre til marengsen er blank.
  6. Bland med soufflésausen og hell i porsjonsformene. Stek i 15-18 minutter. Souffléene skal ha pene brune flekker.
  7. Server straks i formen med et lite dryss melis over og en skje av blåbærsausen på toppen.

Se våre andre oppskrifter på suffle

Lyst på en annen dessert skal du ta en titt her

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august
+
Tester

Fest med chenin fra Loire i spesialpolet i august

Loire og chenin er en kombinasjon som er vel så interessant som Burgund og chardonnay. For du får mye mer for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter
Dagens rett

Mandag er wokdag - denne smaker både godt og er unnagjort på et kvarter

En smakfull og rask wok med saftig kylling er en favoritt på middagsbordet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her